Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Το Αντι-Κομμουνιστικό Μανιφέστο





  Περί του «γιατί» δεν πρέπει κάποιος να είναι Κομμουνιστής... Ποιές είναι οι αντικειμενικές σκέψεις και, κυρίως, τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία μπορούν αναγκαστικά να καταστήσουν κάποιον δηλωμένο Αντι-Κομμουνιστή και αφοσιωμένο εχθρό του Κομμουνισμού...





Πνευματικά:


  Ο Κομμουνισμός, με την ιδεολογία του «κανένας Θεός, κανένα Έθνος, κανένας και τίποτα πάνω απ’ το κεφάλι μας», καταδικάζει την ευκαιρία του Ανθρώπου να εξυψωθεί. Εάν κάποιος δεν πιστεύει, δεν αγαπάει, δεν ακολουθεί κάποιον, κάτι ανώτερο απ’ τον εαυτό του, χάνει την ευκαιρία να παλέψει, να αγωνιστεί, να θυσιαστεί για κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτόν, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εξυψωθεί Πνευματικά και να γίνει ένα Πλάσμα Πνευματικά Ανώτερο.



Ιδεολογικά:


  Ο Κομμουνισμός οδηγεί στην Παγκοσμιοποίηση. Με την επιδίωξη του Παγκόσμιου Προλεταριάτου, προτείνει την εξάλειψη της Εθνικής και Εθνολογικής Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Ταυτότητας και Κληρονομιάς του κάθε Έθνους-Λαού, τοποθετώντας τον στο μεγάλο παγκόσμιο Κομμουνιστικό Προλεταριακό σακί.



Ιστορικά:


  Μιά ιδέα για τις ρίζες και τους γεννάρχες του Κ.Κ.Ε. παίρνουμε από εδώ: Τα 94 χρόνια του ΚΚΕ και οι Εβραίοι ιδρυτές του...


  Το Κ.Κ.Ε. έχει καταγεγραμμένο ιστορικό Εθνικής προδοσίας.

  Αυτό γίνεται εύκολα φανερό, εάν κοιτάξει κανείς τα έγγραφα και δεί πόσο προσκολλημένο είναι το Κ.Κ.Ε. στην Γ’ Κομμουνιστική Διεθνή. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Ζαχαριάδης πρότεινε στον Στάλιν την ονομασία του Κόμματος ώς «Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα», αυτός, όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά τόν επέπληξε και τού είπε ότι είχε «αποσχιστικές τάσεις»! Καθόλου παράξενο, αφού η Γ’ Διεθνής ελέγχει όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα με απόλυτη πειθαρχία και αφοσίωση στους παγκοσμιοποιητικούς της σκοπούς, σε κάθε χώρα, παγκοσμίως...

  Το ποιά είναι η σχέση των Κομμουνιστικών Κομμάτων παγκοσμίως με τη Γ’ Κομμουνιστική Διεθνή τό μαθαίνουμε στο παρακάτω απόσπασμα:


  Αντιγράφουμε:

«

Σχέσεις Γ’ Διεθνούς και Κ.Κ.

  Τα Κ.Κ. (Κομμουνιστικά Κόμματα) δεν είναι αυτοτελείς πολιτικοί οργανισμοί, όπως είναι τα άλλα κόμματα μιάς Χώρας. Η Μόσχα δεν επιτρέπει σ΄αυτά την παραμικρά ελευθερία. Σύμφωνα με τον πρώτον έκ των 21 όρων της Γ’ Διεθνούς τα Κ.Κ. πρέπει να «συμμορφώνονται προς το πρόγραμμα και τις αποφάσεις της Γ’ Διεθνούς» («Το Κ.Κ.Ε. από το 1918 έως το 1931», έκδοσις της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., Αθήνα 1947, τόμος Α’, σελ. 532).

  Ο χαρακτηρισμός των άλλωστε ως «τμημάτων» της Γ’ Διεθνούς υποδηλοί σαφώς ότι πρόκειται περί μέρους το οποίον ανήκει σε κάποιο σύνολον.


Απόλυτος υποταγή των Κ.Κ. στην Γ’ Διεθνή

  Όπως μας βεβαιώνει ο Ριζοσπάστης της 23-04-1921 (άρθρο του Κορδάτου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.) «Η Γ’ Δ., διά ν’ αποφύγει νέα σφάλματα, προδοσίες και παραστρατήματα, έκ μέρους των διαφόρων σοσιαλιστικών κομμάτων, δεν δέχεται την α υ τ ο ν ο μ ί α ν, αλλά την απόλυτον υ π ο τα γ ή ν αυτών είς την εκτελεστικήν Επιτροπήν αυτής. Εισάγει δηλαδή –συνεχίζει ο ίδιος- α υ σ τ η ρ ώ ς συγκεντρωτικόν σύστημα συνθέσεως και οργανώσεως των κομμουνιστικών κομμάτων».

  Ώστε τα Κ.Κ. ήσαν απολύτως υποτεταγμένα στην Κ. Διεθνή, δηλαδή στη Μόσχα. Και πράγματι, όπως γνωρίζομε δεν επιτρέπεται η παραμικρά ελευθέρα κίνησις, στα Κ.Κ., έξω των διαταγών της. Όποιος δεν υποτάσσεται απολύτως, υφίσταται την τύχη του Τίτο, ο οποίος κατεδικάσθη είς θάνατον γιατί ήθελε την ανεξαρτησία της Χώρας του «ακεραία», πράγμα απαράδεκτο για το Κρεμλίνο.

»


  Από το βιβλίο: «Κατηγορώ το ΚΚΕ με μάρτυρα το ίδιο», του Γεωργίου Π. Κανελλάκη, Αθήνα 1950, Τόμος Α’, σελ. 17.


  Την απόδειξη της σχέσης του Κ.Κ.Ε. με την Γ’ Κομμουνιστική Διεθνή αλλά και την πλήρη αφοσίωσή του σ’ αυτήν τήν παίρνουμε από το παρακάτω απόσπασμα:


  Αντιγράφουμε:

«

Το Κ.Κ.Ε. πιστό στη Σοβ. Ένωση!

  Ποιες ήταν οι σχέσεις μεταξύ Κ.Κ.Ε. και Κ.Δ. (Κομουνιστικής Διεθνούς) τό πληροφορούμεθα από τα επίσημα Κομμουνιστικά κείμενα.

  Ο Ζαχαριάδης μας λέει ότι, το κόμμα του, ήτο τμήμα της και ότι είναι πιστό στη Σοβιετική Ένωση! Αλλά καλύτερα άς παρακολουθήσωμε τα όσα, ο ίδιος, γράφει στο βιβλίο του «Θέσεις για την ιστορία του Κ.Κ.Ε.», σελ. 48:

  «Το Κ.Κ.Ε. είναι το τμήμα που έχει στην Ελλάδα η Κομμουνιστική διεθνής - το παγκόσμιο κομμουνιστικό κόμμα. Γαλουχήθηκε και φωτίστηκε από το πνεύμα και τη φωτιά της προλεταριακής επανάστασης του Οχτώβρη και προσχώρησε στην ΚΔ το 1920. Σ’ όλη του τη ζωή και ανάπτυξη βρήκε από την ΚΔ την πιο άμεση και φωτισμένη βοήθεια και καθοδήγηση. Χειραγωγημένο από τη ΚΔ πέρασε τις δυσκολίες και τη μακρόχρονη κρίση του και έμεινε πάντα πιστό στο πνεύμα της, στο πρόγραμμά της, στην πολιτική και οργανωτική γραμμή και δράση, πιστό στη ρούσικη επανάσταση και στη Σοβιετική ένωση. Θεωρεί τη δράση του σαν ένα κομμάτι, το ελληνικό κομμάτι της ενιαίας κομμουνιστικής δράσης σ’ όλο τον κόσμο και την εργατοαγροτική επανάσταση στην Ελλάδα σαν τμήμα της παγκόσμιας επανάστασης, σαν την ελληνική συμβολή και συνεισφορά στην παγκόσμια επαναστατική κομμουνιστική δημιουργία. Το ΚΚΕ στάθηκε πάντα πιστό στις επιταγές της διεθνούς προλεταριακής επαναστατικής αλληλεγγύης.»

  «Το κόμμα μας –γράφει ο Ριζοσπάστης- παραμένει πάντοτε αδιασπάστως ηνωμένο με την Γ’ Διεθνή» (Ριζοσπάστης, 20-02-1922).

  «Το κόμμα μας –προσθέτει ο ίδιος (21-02-1922)- καθοδηγείται από τας αρχάς της Γ’ Δ., είς την οποίαν ανήκει».

  Το ΚΚΕ –λέει το Προεδρείο της «Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης» (Δεκέμβριος 1942)- είναι «πιστή φάλαγγα της Κ. Διεθνούς…» (Ριζοσπάστης, 01-01-1943).

  Ώστε –όπως μας πληροφορούν οι καλύτεροι μάρτυρες- το ΚΚΕ ήτο τμήμα της Κ.Δ. Επειδή δε η Κ.Δ. ήτο η ίδια η Μόσχα, το ΚΚΕ ήτο και είναι τμήμα, κομμάτι της Μόσχας. Άρα, είμαι αδύνατον να είναι και τμήμα της Ελλάδος, Όπως είναι αδύνατον, ένα τμήμα των συμμοριτών, να είναι και τμήμα του Εθνικού Στρατού. «Καθοδηγείται» απ’ αυτήν, άρα όχι από την Ελλάδα. «Ανήκει» στη Μόσχα, κατά συνέπειαν είναι αδύνατον να ανήκει και στην Ελλάδα. Είναι «πιστό στη Σοβιετική Ένωση και στις επιταγές της διεθνούς προλεταριακής επαναστατικής αλληλεγγύης». Επομένως είναι αδύνατο να είναι πιστό και στην Ελλάδα. Τέλος, είναι «αναποσπάστως» ηνωμένο με τη Μόσχα. Είναι, δηλαδή, ένα πράγμα με αυτήν.

  Αυτά λένε τα κομμουνιστικά κείμενα. Εμείς τί να προσθέσωμε;

  Σύμφωνα με τα κείμενα αυτά και την πραγματικότητα, το ΚΚΕ, έν τελευταία αναλύσει, είναι το όργανον διά του οποίου –πιο εύκολα, λόγω του ότι παρουσιάζεται ως Ελληνικό και εξαπατά- η Μόσχα θέλει να κατακτήσει-υποδουλώσει την Ελλάδα. Αυτό τον ταπεινό ρόλο ανέλαβε να παίξει το κόμμα αυτό και η θλιβερή ηγεσία του!

»

  Από το βιβλίο: «Κατηγορώ το ΚΚΕ με μάρτυρα το ίδιο», του Γεωργίου Π. Κανελλάκη, Αθήνα 1950, Τόμος Α’, σελ. 19-21.


Άλλωστε, η πατρίδα των Κομμουνιστών ειναι η ΕΣΣΔ!

Διακήρυξη 1924: «…οφείλει το ΚΚΕ να οδηγήση τις Ελληνικές μάζες (!!!) στον αγώνα για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Πατρίδας»!

Ριζοσπάστης, 1931: «Ζήτω η Σοβιετική Ελλάδα»

Περιοδικό «Κομμουνιστική Επιθεώρηση, Νοεμβρίου 1933»: «…υπερασπιζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο την Σοβιετική μας πατρίδα» !!!

Νίκος Ζαχαριάδης (το βιβλίο του «Ιστορία του ΚΚΕ», κεφάλαιο 7). : «Όξω από την Μεγάλη Ιδέα, ενάντια της»!

Επιστολή 415 στελεχών του ΚΚΕ στον Χρουτσώφ, το 1955 στην Τασκένδη: «…και θα συντρίψουμε τον πατριωτισμό μέσα στην Κ.Ο μας και θα είμαστε πιστοί στον διεθνισμό και στην μάνα μας και ΠΡΩΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, την Σοβιετική Ένωση»!



Μάλιστα, χρηματοδοτούνταν από τη Σοβιετική Ένωση...




  Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς για τις μετέπειτα Εθνοπροδοτικές του θέσεις, για παράδειγμα, στο θέμα της Μακεδονίας. Εάν διαβάσει κανείς αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, διακηρύξεις του «Ριζοσπάστη», κ.ά. θα σοκαριστεί. Η «αλληλεγγύη στο Μακεδονικό λαό», η «λευτεριά στους Μακεδόνες», η «ανεξάρτητη Μακεδονία», κλπ. επαναλαμβάνονται συνεχώς και συνεπώς. Ήδη από τη δεκαετία του ’30, μερικά μόνο φύλλα του «Ριζοσπάστη», είναι τα εξής (και όχι μόνο...):

(Μπορείτε να κάνετε "κλικ" επάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν)



Ριζοσπάστης, 23/03/1931 (προσέξτε τί γράφει χαμηλά):
Εδώ σε μεγέθυνση το σημείο ενδιαφέροντος:

Ριζοσπάστης, 28/04/1932 (προσέξτε στο αριστερό μέρος το σημείο με τη γαλάζια υπογράμμιση):


Ριζοσπάστης, 03/08/1932 (προσέξτε αριστερά):




Ριζοσπάστης, 12/11/1933 (προσέξτε στα σημεία με τη γαλάζια υπογράμμιση):







Ριζοσπάστης, 22/05/1934 (προσέξτε πάνω δεξιά):



Ορίστε αποσπάσματα:





















Τα αποσπάσματα είναι από το αεράμυνα

Κι υπάρχουν κι άλλα:

Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924:

«...Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, .. ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών..Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη (εννοει την εγκατάσταση Ελλήνων προσφύγων από την Μικρά Ασία και τον Εύξεινο Πόντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο.»


Ριζοσπάστης, 10/12/1924:

"Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!» (Επίσημα Κείμενα Κ.Κ.Ε., σ. 517)


Ριζοσπάστης, 29/01/1925:


«...Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»


4η Ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. (28-29/7/1948):

«...Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επίσημα Κείμενα Κ.Κ.Ε., τόμος 3ος, σελίς 326)


5η Ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. (Πρέσπες, 30-31/01/1949):

«...Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα Κ.Κ.Ε.", τόμος 6ος, σελ. 337-338).


6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. (Ουγγαρία, Μάρτιος 1956):

«...Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» ("Επίσημα Κείμενα Κ.Κ.Ε.", τόμος 7ος, σελ. 18)


Έχουμε όμως κι άλλα:












  Αλλά και αργότερα, στην Μικρασιατική Καταστροφή: «Ριζοσπάστης», 12/07/1935: « (...) Άν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μείς μεγάλη Ελλάδα. (...) Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μικρασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής, μά σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των Εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τούρκικο λαό, μά και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. (...) Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ.(σ.σ. τα κεφαλαία είναι της εφημερίδος!) (...) » Κοινώς, προσπαθούσαν να περάσουν στους Στρατιώτες μας το «πετάξτε τα όπλα και λιποτακτήστε»... Μοίραζαν μάλιστα και ανάλογα προπαγανδιστικά φυλλάδια!

Ορίστε και η απόδειξη (προσέξτε κάτω αριστερά):



Εδώ σε μεγέθυνση το σημείο ενδιαφέροντος ("Μία επιφύλαξη"):




  Για το Έπος του 1940 διαβάζουμε στον «Ριζοσπάστη» της 07/12/1940: Μανιφέστο της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.: « (...) Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε απ’ την βασιλομεταξική σπείρα, και που διατάχθηκε απ’ τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δε μπορεί να ‘χει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της Πατρίδας μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς-ο δήμιος του λάου μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας απ'το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας. Γι’ αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί να ‘χει καμιά σχέση με την ελευθερία. (...) Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρ’ απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. (...) Να στείλουν τελεσίγραφο στην πουλημένη ιμπεριαλιστική κυβέρνηση ζητώντας την ειρήνη και θυμίζοντας της πως τους κάλεσε στα όπλα μονάχα για να διώξουν απ’ τα ελληνικά εδάφη τον Ιταλό καταχτητή. Η λύση των μειονοτικών ζητημάτων ν’ αφεθεί στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ελληνικούς κι αλβανικούς πληθυσμούς. (...) Ιδιαίτερα οι εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, σιδηροδρομικοί, αυτοκινητιστές να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο τη μεταφορά πολεμοφοδίων κι οι εργάτες των πολεμικών εργοστασίων να κωλυσιεργήσουν όσο μπορούν την παραγωγή. (...) Να δηλώσει πως κάθε είδους διαφορά με τους γειτονικούς λαούς μπορεί να λυθεί αδελφικά κι ειρηνικά σύμφωνα με τις υποδείξεις της Σοβιετικής Ένωσης. (...) Κάτω η πουλημένη ιμπεριαλιστική βασιλομεταξική σπείρα που έφερε τον πόλεμο στη χώρα μας! (...) Ζήτω η ειρηνόφιλη Σοβιετική Ένωση που με τη βοήθεια της θα σώσουμε το λαό, την πατρίδα μας και την ειρήνη!». ("Το Κ.Κ.Ε. από το 1918 έως το 1926", σε παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, έκδοση της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., σελ. 509-510).

  Έκαναν δηλαδή σαμποτάζ στο Στρατό και το Λαό μας κατά τη διάρκεια του πολέμου και της άμυνας της Χώρας, καλώντας τους Έλληνες αφ' ενός να μήν πολεμήσουν, αφ' ετέρου να σαμποτάρουν τη παραγωγή και μεταφορά των πολεμοφοδίων! Το ότι «τον πόλεμο τόν έφερε η βασιλομεταξική σπείρα», αναφέρεται και στον «Ριζοσπάστη» της 02/05/1940, όπου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, το Κ.Κ. κατηγορεί την Ελλάδα ότι ευθύνεται εκείνη για τον πόλεμο που μάς κήρυξαν οι Ιταλοί!

  Όσο για το θέμα της επιστολής Ζαχαριάδη, διαβάζουμε:

"
  Μετά την κήρυξη του πολέμου ο Ζαχαριάδης γράφει μια επιστολή με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 1940 και καλεί τους Έλληνες κομμουνιστές «να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, χωρίς επιφύλαξη στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά». Στις 26 Νοεμβρίου όμως ανακαλεί την προηγούμενη επιστολή και ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κάνει ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!! Τέλος στέλνει και τρίτη επιστολή (15 Ιανουαρίου 1941) προς τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, όπου χαρακτηρίζει τον πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό, ιμπεριαλιστικό  από μέρους της Ελλάδας (!) και υποστηρίζει ότι ο Μεταξάς είναι ο υπ’ αριθμόν Νο. 1 εχθρός του λαού και της χώρας!!!
 
   Επιστολή πρώτη του Ζαχαριάδη στις 31 Οκτωβρίου:

«Προς τον Υφυπουργό Δημοσίας Ασφαλείας»
  Ανοιχτό Γράμμα


   O φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος πού θέλει νά ζήσει πρέπει νά παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

   Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει νά εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό πού τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει νά δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και ή νίκη θα είναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν ατό πλευρό μας.

   ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

   Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

 Δεύτερη επιστολή της 26ης Νοεμβρίου 1940 («Ριζοσπάστης, 9 Μαρτίου 1947»):

«Μεταξάν Πρωθυπουργόν»
Ανοιχτό Γράμμα
   Ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια τον φασισμού. Με το αίμα του ο λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Έξω άπ' αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία. Αφού ο λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους:
   1) Νά ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Οχτώβρη 1940 δίχως καμιά εδαφική - οικονομική - πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας.
   2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας νά φύγουν όλες άπ' τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας.
   Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό εθνικολαϊκό συμφέρον. Και ή πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον ή Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.
26 του Νοέμβρη 1940 Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον εθνικό - αμυντικό - απελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου πού κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πού κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θα έχει αντίθετο το λαό.»

  Τρίτη επιστολή στις 15 Ιανουαρίου 1941 προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ:

   «Το γράμμα αυτό το γράφω, γιατί παρουσιάστηκε μια βασική ριζική διαφωνία μου με την Προσωρινή Διοίκηση πού παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος του ΚΚΕ από το Σεπτέμβρη του 1940. Είχα δεχτεί την πολιτική μόνο συνεργασία με την Προσωρινή Διοίκηση (παρά τους σοβαρούς δισταγμούς μου), γιατί είχα εμπιστευθεί α ένα παλιό σύντροφο να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη χαφιεδική σφηκοφωλιά του Μάθεση - Παπαγιάννη.
   Από την πρώτη στιγμή είχα παρατηρήσει σοβαρά λάθη στην πολιτική γραμμή της Προσωρινής Διοίκησης, που αυτή παρά τις υποδείξεις μου αρνήθηκε να τα διορθώσει, όπως δεν δέχτηκε και άλλες υποδείξεις μου. Ή δασική, όμως, διαφωνία μας, που θ' αναφέρω πιο κάτω, με αναγκάζει να μιλήσω ανοιχτά. Το γράμμα μου πού δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στις 2 του Νοέμβρη 1940 αποβλέπει ατά παρακάτω: 1) Να δώσει έγκυρη ενιαία κατεύθυνση στους κομμουνιστές όλης της χώρας. 2) Νά κινητοποιήσει το λαό στην αντιφασιστική εξόρμηση για την εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά. 3) Νά αποκαταστήσει ατό εσωτερικό τις λαϊκές ελευθερίες, μία λαϊκή αντί-πλουτοκρατική πολιτική. 4) Νά κάμει τον πόλεμο εθνικό αντιφασιστικό, αντιϊμπεριαλιστικό με βασικό και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση τής εθνικής μας ανεξαρτησίας, τής ειρήνης και ουδετερότητας μας, έξω από τον γενικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτό θα μπορούσαμε να το πετύχουμε μόνο μ έναν ολόπλευρο προσανατολισμό στην Ε.Σ.Σ.Δ. και με μια πραγματική βαλκανική συνεργασία. Ό Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε το αντίθετο, έκανε πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθεια μας έπρεπε νά είναι νά κάνουμε μια ξεχωριστή, έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα πού μπορούσε νά γίνει με τη μεσολάβηση της Ε.Σ.Σ.Δ., ή μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό, όχι του λαού τής Ελλάδας, μα τής πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μετά το διώξιμο δε των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους των κεφαλαίων πού διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Αφού δε ο Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο κατακτητικό ιμπεριαλιστικό, πού όλα τον τα βάρη τα πληρώνει ο λαός, παραμένει (ο Μεταξάς) κύριος εχθρός τον λαού και της χώρας. Ή ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας. Λαός και στρατός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση της χώρας και του πολέμου με σκοπό ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, εσωτερικό αντιφασιστικό, αντιπλουτοκρατικό λαϊκό καθεστώς, ολόπλευρη προσέγγιση προς την Ε.Σ.Σ.Δ. και βαλκανική συνεργασία με βάση την ειρηνική λύση των εσωβαλκανικών διαφορών. Όλες τις απόψεις μου αυτές τις ανέπτυξα σε ένα ανοιχτό γράμμα και ένα σχέδιο απόφασης πού στις 22-11-1940 έστειλα στην Προσωρινή Διοίκηση. Αυτή αρνήθηκε να δεχτεί και να δημοσιεύσει αναπτύσσοντας μια καθαρά σοσιαλπατριωτική επιχειρηματολογία πού έχει αυτή τη βάση: Ό πόλεμος της Ελλάδας εναντίον της Ιταλίας στην Αλβανία είναι παρόμοιος με τον πόλεμο της Ε.Σ.Σ.Δ. - Φιλανδίας και ότι ο Μεταξάς είναι ο πρωτεργάτης στον παγκόσμιο αντιφασιστικό αγώνα. Ή Προσωρινή Διοίκηση θέλει να υποδουλώσει ολοκληρωτικά το ΚΚΕ στην μοναρχοφασιστική δικτατορία αντί να οργανώσει την ανατροπή της. Έτσι ή Προσωρινή Διοίκηση και το ανοιχτό γράμμα μου της 2-11-1940 (πού ακέραια την ευθύνη του την έχω εγώ μπροστά στο ΚΚΕ και στην Κ.Δ.) το καταντά ένα καθαρό σοσιαλπατριωτικό ντοκουμέντο πού πάει να λερώσει την τιμή του ΚΚΕ. Αυτή είναι ή διαφωνία μου και ή στάση της Προσωρινής Διοίκησης. Έτσι, πίσω από τη στάση αυτή καθαρίζει ολότελα και τούτο: Ότι η Προσωρινή Διοίκηση είναι δημιούργημα και όργανο του Μανιαδάκη και ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, Ψηλός, Κατσαναίβης, Κάμος πρόδωσε την εντολή που είχε να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη σπείρα του Μάθεση, πουλήθηκε στη μοναρχοφασιστική δικτατορία. Ύστερα από όλα αυτά, ή στάση όλων των μελών και στελεχών οργανώσεων του ΚΚΕ και τής ΟΚΝΕ μέσα στη χώρα και το μέτωπο πρέπει νά είναι αύτη: Ό λαός τής Ελλάδας υπερασπίζει στον πόλεμο αυτό μόνον την εθνική του ανεξαρτησία. Είναι ξένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αγγλίας-Γερμανίας και Σία. Θέλει χωριστή, έντιμη, άμεση ειρήνη με τη μεσολάβηση τής Ε.Σ.Σ.Δ. Αναγνωρίζει την αρχή τής αυτοδιάθεσης μέχρις αποχωρισμού για όλους. Θέλει την ελευθερία του, τη δουλειά του, την επικράτηση τής θέλησης του πού του πνίγει ο Μεταξάς. Εξωτερική συμμαχία με την Ε.Σ.Σ.Δ. και αληθινή βαλκανική συνεννόηση. Οι λαοί και φαντάροι τής Ελλάδας και Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέρφια και ή συναδέλφωση τους ατό μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο πού κάνουν οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες του. Για νά γίνουν όλα αυτά, λαός και στρατός πρέπει νά ανατρέψουν τη μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά πού είναι ο κύριος και βασικός εχθρός τους και νά εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή αντιφασιστική κυβέρνηση. Για νά μπορεί ένας λαός νά κρατεί την εθνική λευτεριά, πρέπει νά είναι και εσωτερικά λεύτερος. Λαός εσωτερικά σκλάβος δεν Θάνε άξιος νά κρατήσει και την εθνική του ανεξαρτησία και κάθε νίκη του εσωτερικού του τυράννου θα δυναμώνει τη σκλαβιά του.

   Αυτός είναι σήμερα ο δρόμος του ΚΚΕ. Κάθε μέλος-στέλεχος οργάνωσης αύτη τη γραμμή πρέπει να μπάσει στις μάζες και οργανώνοντας τες γύρω απ αυτή, να την επιβάλει νικηφόρα. Ακόμα μην ξεχνάτε ούτε στιγμή τους φυλακισμένους και εξόριστους μας. Στην Κέρκυρα κάθε στιγμή η ζωή των καλυτέρων παιδιών μας, Νεφελούδη, Σιάντου, Παρτσαλίδη και τόσων άλλων, είναι σε άμεσο κίνδυνο από το μαχαίρι του Μεταξά και τις μπότες του Μουσολίνι. Εγώ είμαι γερός και καλά. Όλη μου ή σκέψη και ή καρδιά μου είναι ατό Κόμμα, όπως και ή ζωή μου είναι δοσμένη σ αυτό.

Ζήτω το ΚΚΕ! Ζήτω ή Κ.Δ.!

Αθήνα, κρατητήρια Γενικής Ασφαλείας. 15-1-1941

 

Γεια χαρά

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ»

    Σύμφωνα λοιπόν με κάποιους δεν παίζει ρόλο ότι ο Ζαχαριάδης τα γύρισε από άσπρο-μαύρο αλλά ότι έστειλε έστω την πρώτη επιστολή! Και σταματάνε εκεί!
    Η προσωρινή διοίκηση του ΚΚΕ  έστειλε επιστολή στο Ζαχαριάδη, στις 3 Δεκεμβρίου 1940. Στην επιστολή αυτή απάντησε ο Ζαχαριάδης στις 6 Ιανουαρίου 1941.

   «Θα τα πω έξω απ τα δόντια. Δεν είμαστε παιδιά για να λέμε και ξελέμε. Όσα είπα ήταν καλώς είπωμένα. Μάλιστα η «επιχειρηματολογία» σας με κατέπεισε ολοκληρωτικά ότι έχω 100% δίκηο! Χτυπάτε το μηχανισμό και λέτε ότι στην τωρινή κατάσταση της Ελλάδας ανακαλύψατε το «νέο». Μα στην πραγματικότητα το «νέο» αυτό είναι ο πολύ παλιός σοσιαλπατριωτισμός του 1914 και 1939! Κατακεραυνώνετε, τον μηχανισμό. Και όμως... λέτε: η περίπτωση Ελλάδας - Αλβανίας είναι ή ίδια με την περίπτωση Ε.Σ.Σ.Δ.- Φιλλανδίας!!! Συγκρίνετε τη δήλωση τον Στάλιν (διαστρεβλώνοντας την) για τους γαλλ. έξοπλ. στην εποχή του γαλλοσοβιετικού με την Ελλάδα της μοναρχοφασιστικής διχτατορίας. Γιατί να μην συγκρίνετε το Ντελαντιέ του 1939-40 με τη σημερινή Ελλάδα; Δεν είνε πιο σωστό; (Ή διαστρέβλωση τον Στάλιν είναι αύτη: τότε ο Λαβάλ στη Μόσχα ζήτησε μια δήλωση απ' το Στάλιν για τους γαλλ. έξοπλ. Ο Στ. την έκανε από συμφώνου με την Κ.Δ. και τον Τορρές. Τότε η αντίδραση στη Γαλλία θέλησε να βρει αντίθεση ανάμεσα στον Στάλιν και το Κ.Κ. Γαλλίας. Και αυτό απάντησε με το περίφημο πλακάτ: Ό Στάλιν έχει δίκηο! Μα τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με τη σημερινή Ελλάδα; Και όμως κατατροπώνετε το μηχανισμό!!!) Λέτε: ή είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο μετάτρεψε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε αντιφασιστικό (!) για την ελευθερία της Ελλ., των Βαλκανίων, της Ε.Σ.Σ.Δ. και... βάλε!! Μη χειρότερα!! Λέτε: ο λαός κάνει αντιφασιστικό πόλεμο. Μα ο Μεταξάς; Κατά την ίδια λογική επειδή και για τα εσωτερικά ελληνικά ζητήματα ο λαός είναι αντιφασιστικός στην Ελλάδα δεν έχουμε μοναρχοφασιστική δικτατορία μα λαοκρατία! Όσο για τον ενθουσιασμό τον Λαού (αυτά που λέτε θυμίζουν αρθρογραφία «Εστίας» και Σία) δεν ξέρετε τι γίνεται ούτε στο Μέτωπο ούτε στα μετόπισθεν. Γενικά τα επιχειρήματα σας είναι «πιστόν αντίγραφον» με τον αντιφασισμό κ.λπ. πού κοπανάει τόσο ο Μεταξάς και Σία όσο και ο εγγλέζ. ιμπεριαλισμός. (Τώρα βλέπω ότι τα λάθη στην αρθρογραφία του «Ρίζου» και αλλού -που παρά τις συστάσεις μου δεν διορθώσατε δεν ήταν τυχαία). Μιλάτε πολύ για το συμφέρον της Ε.Σ.Σ.Δ. ξεχνόντας ότι το συμφέρον αυτό είναι διαφορετικό και αντίθετο προς το συμφέρον τόσο του άξονα όσο και της Αγγλίας και αν ο άξονας θέλει να κάνει τα Βαλκάνια φασιστικό προγεφύρωμα, η Αγγλία τα θέλει όχι μόνο αντιαξονικό μα και αντι-σοβιετικό ορμητήριο ξέροντας το βασικό στην περιοχή αυτή σοβιετ. ενδιαφέρον. Και αυτούς ακριβώς τους σκοπούς της Αγγλίας εξυπηρετεί σήμερα ο Μεταξάς. Εσείς λέτε ότι  ο Μετ. πολεμά σήμερα κατά του φασισμού και για την ελευθερία Ελλ. Βαλκ. κλπ... Γιατί τότε εφαρμόζει εσωτερικό φασισμό, δε δίνει αμνηστεία στους κόμ. γιατί ζητά από τους εθελοντές πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, γιατί πιάνει φαντάρους κομμουνιστές του Μετώπου και τόσα και τόσα παρόμοια;
   Στραβοκαταλάβατε απόλυτα τη γραμμή της Κ.Δ. και του ΚΚΕ. Το βασικό δεν είναι αν η Ελλάδα βρίσκεται στην Αλβανία, μα ποια Ελλάδα βρίσκεται στην Αλβανία και γιατί. Ή Ελλάδα αυτή είναι του Μεταξά + έγγλέζ. ίμπεριαλ. και τους καταχτητικούς φασιστικούς σκοπούς της τους ξεκαθάρισε και πάλι ο Μεταξάς (πρωτοχρον. διαγγέλματα του + συνέντευξη του). Η πολιτική του ΚΚΕ απόβλεπε στο ν' αποσπάσει την Ελλάδα απ' την Αγγλία και να την προσεγγίσει στην Ε.Σ.Σ.Δ. μαζί με εσωτερικές αλλαγές. Αυτού απόβλεπε και το «ανοιχτό γράμμα» μου της 31 -Χ. (που τη δημοσίευση του, την αποστολή του έτσι όπως ήταν γραμμένο, την υπαγόρευσε κυρίως και ή εσωτερική κρίση του ΚΚΕ και ή ανάγκη να δοθεί σ' όλους τους κομμουνιστές της Ελλάδας έγκυρη ενιαία κατεύθυνση). Πάντως το γράμμα εκείνο, καμουφλαρισμένο, τάλεγε όλα και μιλούσε για εξόντωση και του εσωτερικού φασισμού. Πάντως το γράμμα εκείνο ήταν μονάχα μια προσπάθεια πού προϋπόθετε όλους τους κατοπινούς ελιγμούς πού θα γινόταν αναγκαστικά. (Εσείς, αντίθετα, δένετε οριστικά το ΚΚΕ στο Μεταξά και στο σοσιαλσωβινισμό και έτσι παθαίνει το μεγαλύτερο ΑΙΣΧΟΣ στην ιστορία του). Τα πράγματα είναι καθαρά: Ό λαός θέλει μόνο τη Λευτεριά και ανεξαρτησία τον εσωτερική και εξωτερική. Αυτό είναι δυνατό μόνο με εσωτερική αντιφασιστική στροφή + σύμπραξη με Ε.Σ.Σ.Δ. Ό Μεταξάς κάνει τα αντίθετα, μας δένει οριστικά στον ίμπερ. πόλεμο για λ/σμό της Αγγλ. μας μπλέκει και με τη Γερμ. (βλέπε γερμ. βοήθεια στην Ιταλία) και κάνει πόλεμο φασιστικό - ίμπεριαλ. - πλουτοκρ. - καταχτητικό. Καθήκον του ΚΚΕ: Να ζητήσει η Ελλάδα μεσολάβηση Ε.Σ.Σ.Δ. για έντιμη ειρήνη. Ό πόλεμος στα χέρια στρατού - Λαού: ανατροπή Μεταξά. Αυτός είναι ο κύριος εχθρός! Λαϊκή Δημοκρατική εξουσία. (Αν όπως λέτε ο Λαός είνε με το Μεταξά, τότε το ΚΚΕ πρέπει να πάει ενάντια στο ρέμα. Απ' την Κορυτσά και πέρα οι στρατιώται μας σφάζονται άδικα, για ξένα συμφέροντα). Αυτή είναι η γνώμη μου. «Παληός» μαρξισμός θα πείτε. Ναι μα όχι σοσιαλσωβινισμός. Και έχετε υποχρέωση τιμής τη γνώμη μου αυτή, δηλ. το ανοιχτό γράμμα πού δεν δημοσιεύσατε 2): το σχέδιο απόφασης πού σας πρότεινα και πιστή απόδοση αυτού εδώ του γράμματος να τα δημοσιεύσετε στο «Ριζ.» συνοδεύοντας τα με όλες τις αντιρρήσεις σας κ.τ.λ. αν δεν πειστείτε ότι έχω δίκηο. (Κοκορέβεστε ότι ανακαλύψατε το «νέο» και όμως δεν βλέπετε το ΝΕΟ στην κατάσταση πού επιβάλλει τη στροφή πού σας προτείνω. Δίχως τη στροφή αυτή και το «ανοιχτό γράμμα» μου της 31. Χ καταντά ένα σοσιαλπατριωτικό προδοτικό ντοκουμέντο. Έχετε υποχρέωση τιμής να κάνετε αμέσως τις δημοσιεύσεις πού ζητώ πιο πάνω.  Αλλοιώς θα πεισθώ τελειωτικά ότι πίσω απ' τη Π.Δ. κρύβεται ύποπτη   βρωμοδουλειά   του   Μανιαδάκη   και   της ασφάλειας. Όταν ο Μανιαδάκης πήρε τα τελευταία μέτρα ενάντια μου χάρηκα γιατί τα απέδωσα στη δημοσίευση και τοιχοκόλληση τον νέου γράμματος μου. Έπεσα έξω. Ίσως τα μέτρα να οφείλονται ατό ότι ο Μανιαδάκης έλαβε «αρμοδίως» γνώση τον νέου αυτού γράμματος. Ποιος ξαίρει; Κάποτε είπα στον Ειρηνοδίκη ότι τη φωλιά του την σκάτωσε. Και αυτός «φρονίμως ποιών» δεν απάντησε! Τώρα ποιος είνε ο Ειρηνοδίκης ίσως να θυμάται ο Κάτσος). Και κάτι άλλο: Κάποιος από σας κάνει το «θεωρητικό». Μα του πήρε ο διάολος τον πατέρα. Λιγώτερη φλυαρία - Λιγώτεροι ιστορικοί παραλληλισμοί (όπως λ.χ. της Φινλανδίας!!!) γιατί είναι κακοτοπιές!

   Πάντως το παράδειγμα του ΚΚ Κίνας κυρίως απ' την αιχμαλωσία του Τσαγκ-Κάϊ-Σεκ και δω κάτι μπορεί να τον ωφελήσει. Για τις μικροδιαφορές μας: Εσείς μπορεί να στέλνετε πολλά, μα εγώ παίρνω πολύ λίγα. Απόδειξη: Απ' τον πόλεμο και δω πήρα μόνο τον 1ο πολεμικό «Ρίζο» και το «Δελτίο» με την απόφαση σας. Τίποτε άλλο. Πριν 1 μήνα λέγατε: Σε 4 μέρες θα πάρεις την 1η πολεμική προκήρυξη μας και το «Ρ.» του Δεκέμβρη. Ακόμα να τα πάρω! Θέλω όλα τα υλικά σας (έντυπα) απ' τον πόλεμο και δω όσα δεν πήρα. (Απ' τον Κατσ. εγώ είχα ζητήσει εξηγήσεις. Αυτός δεν μου έδωσε. Μετά ζητήσατε σεις από μένα. Μπορείτε να τις πάρετε απ' τον ίδιον). Όταν μου είπατε ότι το Χόντζα δεν τον ξέρετε σας απήντησα ότι δεν πρόκειται για Χόντζα μα για ΧΟΝΖΑ και σας ξαναρωτούσα, αν τον ξέρετε. Δεν απαντήσατε. (Μου ζητήσατε διευκολύνσεις για σύνδεση σας με πρόσωπα για λεφτά κ.τ.λ... Σας απάντησα. ΟΧΙ. Μόνο πολιτικές γνώμες δίνω). Οι γνώμες μου για τον πόλεμο να μπουν στο αχτίφ Κ. και Κ.Ν.. Πάντως η συνέχιση της συζήτησης μεταξύ μας δεν έχει νόημα. ΕΡΓΑ χρειάζονται. Να γράφετε πιο ζωηρά και αραιά να τα βγάζω εύκολα και γρήγορα. (Αν η προσπάθεια της Π.Δ. είνε παστρικιά δουλειά μη ξεχνάτε ότι δεν έχετε δικαίωμα να ατιμάσετε το ΚΚΕ). (Αν δεν κάνετε τις δημοσιεύσεις θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω ένα μέσο πού ίσως προσωπικά μου κοστίσει ακριβά μα το ΚΚΕ θα το ωφελήσει.) Αν αποφασίσετε τη δημοσίευση μην αργείτε ούτε δεφτερόλεφτο. Τα γραφτά μου όλα να τα φυλάχτε.

   (Ο σύνδεσμος μας κάνει ανοησίες.)

   6.1.41»


    Και φωτοτυπία του ιδιόχειρου της απάντησης Ζαχαριάδη.
    Τις επιστολές του αναγνώρισε ως γνήσιες ο ίδιος ο Ζαχαριάδης με επιστολή του στον Ριζοσπάστη στις 11 Μαρτίου 1947.


 "

  Τα ανωτέρω τά πήραμε από εδώ κι εδώ.

  Κατά την Γερμανική Κατοχή, αντί να πολεμούν τον εχθρό, κυνηγούσαν τις Εθνικιστικές Αντιστασιακές Οργανώσεις και στις συμπλοκές έκλεβαν όπλα. Είχαν σκοπό να ανεβούν με τα όπλα στην εξουσία όταν θα έφευγε ο εχθρός. Έτσι, οδήγησαν την Χώρα στον Συμμοριτοπόλεμο, τον αιματηρό και Εθνοκτόνο αυτό πόλεμο, κατά τον οποίο χάθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ’ όσοι σε ολόκληρο τον Β’ Παγκόσμιο.

  Οι Κομμουνιστικές «Αντιστασιακές» Οργανώσεις, όχι μόνο δεν πολέμησαν τον εχθρό, αλλά και συνθηκολόγησαν μαζί του! Υπάρχουν οι αποδείξεις και οι πρωτότυπες (Ναί! Οι πρωτότυπες! -Υπάρχουν χάρη στην ιστοσελίδα του Φουλίδη-) συνθήκες (των οποίων το πλήθος είναι σοκαριστικά μεγάλο). Ένα δείγμα:



 
 Διαβάζουμε:
"
   Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, έχοντας επικεφαλής τον Ελβετό  Μπίελ, στις 4 Οκτωβρίου 1943 πήγε στο αρχηγείο του ΕΔΕΣ με εντολή του Γερμανού στρατηγού Λάντς, διοικητή του 22ου σώματος στρατού που είχε έδρα τα Γιάννενα, προκειμένου να εξασφαλίσει εκεχειρία με τους αντάρτες του ΕΔΕΣ, με αντάλλαγμα την κατάπαυση των Γερμανικών αντιποίνων σε βάρος των αμάχων.
    Αμέσως ο Ζέρβας ανέφερε στο Κάιρο την άφιξη και το σκοπό της επιτροπής, ζητώντας οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος, ενώ συγχρόνως ζήτησε από την εκεί Συμμαχική αποστολή και την παρουσία συμμάχου αξιωματικού, γνώστη της Ελληνικής γλώσσας, σε όλη τη διάρκεια των συνομιλιών...
    Η απάντηση των Συμμάχων έφτασε μετά από ένα δίωρο και διέτασσε την διακοπή των συνομιλιών, ΕΚΤΟΣ αν αυτές αφορούσαν την άνευ όρων παράδοση των Γερμανικών δυνάμεων!
    Μετά από αυτή την απάντηση η επιτροπή των Γερμανών πήγε με άδεια χέρια στην έδρα της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΗΣ επιτροπής Μπίελ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 3 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!! :

ΕΓΓΡΑΦΟ 1: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ.






Το κείμενο της Συμφωνίας:

"

ΕΛΑΣ                             Άκρως επείγουσα

VIII Μεραρχία Ηπείρου

Επιτελικόν Γραφείον III

αρ. πρωτ. Αρ. 290               

Διαταγή

Μέχρι νεωτέρας διαταγής παύσατε πάσαν ενέργειαν εναντίον Γερμανών είτε εις τας οδούς είτε εις την ύπαιθρον έστω και μεμονωμένα.

Πλην της περιπτώσεως επιθέσεως εκ μέρους των Γερμανών. Να ειδοποιηθώσι σχετικώς δια του ταχύτερου μέσου άπαντα τα τμήματα υμών και το εφ ΕΛΑΣ περιοχής προς πρόληψιν ενεργειών εκ μέρους του.

Η παρούσα εκτελεσθή πιστώς εκ παραλλήλου όμως να μην χαλαρωθώσι τα μέτρα ασφαλείας σας.

Τα ανωτέρω μέτρα λαμβάνονται καθ' όσον οι Γερμανοί επρότειναν επαφήν με εκπροσώπους ανταρτικών δυνάμεων ίνα προτείνουν όρους παύσεως ενεργειών εναντίον αμάχου πληθυσμού και ανταρτών, υπό τον όρον ελευθερίας οδικών συγκοινωνιών και παύσεως ενεργειών ανταρτών εναντίον τους.

Δια νεωτέρας μας διαταγής θα σας γνωστοποιήσωμεν αποτελέσματα συναντήσεως μας.

  Παραλήπτες                             6.10.43

VIII Μεραρχία

15,24, 3/40, 85 Συντάγματα      υπογραφαί

Κοινοποίηση Γεν. Στρατηγείον V.Τ.Α.       Π. Νάσσης

                                                                     Κατσαντώνης
"


ΕΓΓΡΑΦΟ 2: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ (Δεν τους έφτανε η μια συμφωνία δηλαδή, υπογράψανε και άλλη).  








 Το κείμενο της Συμφωνίας:

"
Αρ. 302
    Προς τα 24 και 15 Συντάγματα

    Σας γνωρίζομεν ότι η εκκαθάρισις τμημάτων ΕΔΕΣ εις την περιοχήν 85ου Συντάγματος ετερματίσθη μέχρι περιοχής Κράψης, συλληφθέντων Λυγεράκη και Κωνσταντινίδη. Εις την περιοχήν 3/40 Συντάγματος πληροφορίαι ιδιωτικαί φέρουν αφοπλισθείσαν ομάδα ΕΔΕΣ εις Φτέρη και ότι ο Τζουμερκιώτης ευρίσκετο την 10ην τρέχοντος εις Χώσεψην. Τμήματα ΕΛΑΣ Δυτικής Στερεάς εκινήθησαν προς Κέντρα Ζέρβα.

     Τμήματα 9ης , 10ης και 1ης Μεραρχίας ενούμενα μετά του 15ου Συν/τος εξακολουθήσουν εκκαθάρισιν περιοχής Τζουμέρκων. Γνωρίσατε μας αμέσως πορείαν εκκαθαρίσεως σας.

     Εζητήθη από Γερμανούς εκ μέρους μας παράτασις εκεχειρίας μέχρις 20ης τρέχοντος μέχρι της οποίας δεν θα προβήτε εις ουδεμίαν επιθετικήν ενέργειαν κατ' αυτών.

     Ανεξακρίβωτοι πληροφορίαι φέρουν συλληφθέντα Στρατηγόν Νάσσην, ευρισκόμενον μόνον καθ' οδόν δι' υπηρεσίαν προ της ενάρξεως της εκκαθαρίσεως.

13.10.1943

Η VΙΙΙη Μεραρχία

      Δια την ακρίβειαν                   Πίσπιρης

      Το ΙΙον Γραφείον                   Κατσαντώνης
"


ΕΓΓΡΑΦΟ 3: ΑΝΑΦΟΡΑ VIII ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ:





Το κείμενο:


ΕΛΑΣ
VIII Μεραρχία
Επιτ. Γραφείον Αριθ. Πρωτ. ΑΠ 292
Η VIII Μεραρχία
Προς
το   Γενικόν   Στρατηγείον ΕΛΑΣ
Λαμβάνω την τιμήν ν' αναφέρω τα εξής: Σήμερον αφίχθη εις τα Γραφεία μας προερχόμενη εξ Ιωαννίνων, αφού προηγουμένως διήλθεν του Γενικού Αρχηγείου ΕΔΕΣ, Επιτροπή αποτελούμενη εκ του Δημάρχου Ιωαννίνων Βλαχλείδου αντιπροσώπου Μητροπολίτου Ιωαννίνων αρχιμανδρίτου, ιδιώτου Ιωαννίνων Δούμα Δημητρίου και αντιπροσώπου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Βίκελ μετά του διερμηνέως Καραβά, κατοίκου Αθηνών και μας ανεκοίνωσαν τα εξής: Κατόπιν συστάσεως των Γερμανών γενομένων εξ αφορμής των εκτελεσθέντων σαμποτάζ και του φόνου του Γερμανού Συν/χου Διοικητού Συντάγματος επί της οδού Ιωαννίνων Πρεβέζης εξήλθον της πόλεως των Ιωαννίνων προς συνάντησιν των οργανώσεων ΕΔΕΣ και ΕΑΜ εις ας να προτείνουν όπως παύσουν κάθε ενέργειαν εναντίον των Γερμανών αναλαμβάνοντες την υποχρέωση απέναντι των ανταρτών όπως σταματήσουν κάθε εκδήλωση αντιποίνων εις βάρος του αμάχου πληθυσμού και κάθε ενέργειαν εναντίον των ανταρτών, Προς μεγαλυτέραν επιβεβαίωση τούτου προτείνουν όπως την 14ην τρέχοντος μηνός γίνει συνάντηση αντιπροσώπων των ανταρτών ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ αφ' ενός και Γερμανού αξ/κού αφ' ετέρου προς καθορισμόν περισσοτέρων λεπτομερειών του όλου ζητήματος, διατηρώντας τας κατεχόμενας νυν θέσεις μας μέχρι της 14ης τρέχοντος.
Ημείς υπεσχέθημεν μέχρι 14ης τρέχοντος να σταματήσωμε κάθε εχθρικήν ενέργειαν εναντίον των Γερμανών με την ανάληψιν εκ μέρους των της υποχρεώσεως να παύσουν τα αντίποινα εις βάρος του πληθυσμού και κάθε ενέργειαν εναντίον μας. Επίσης υπεσχέθημεν και την συνάντηση μετά του Γερμανού Αξ/κού την 14 τρέχοντος με την προϋπόθεση ότι μέχρι της ημέρας εκείνης θα έχομεν λάβει τας οδηγίας σας. Ομοίαν υπόσχεσιν έδωσε και η οργάνωσις του ΕΔΕΣ. Η επιτροπή της πόλεως των Ιωαννίνων μας εξέθεσε με τα μελανώτερα χρώματα τας αφάνταστους αγριότητας και την έκταση των καταστροφών αίτινες εγένοντο εις βάρος τον άμαχου πληθυσμού των περιοχών των ευρισκομένων πέριξ των οδών και πόλεων εφ' ολοκλήρου της Ηπείρου, και αίτινες είναι ανώτεροι πάσης περιγραφής, σημειωτέον ότι εις τας εκτελέσεις και τα παντός είδους κακουργήματα και λεηλασίες πρωτοστατούν Αλβανοί εκ Τσαμουριάς εις τας περιοχάς Φαναριού Φιλιατών Ηγουμενίτσας, και αν εξακολουθήσουν θα ερημωθή τελείως η Ήπειρος.
Υποβάλλει θερμήν παράκλησιν να εξετασθή το ζήτημα τούτο μετά της μεγαλυτέρας ευμενείας και δια την από της καλής του πλευράς καθ' όσον σήμερον ευρίσκεται εις την ύπαιθρον πληθυσμός (80.000) ογδόντα χιλιάδων ατόμων και πλέον άστεγος.... άνευ ουδενός ρουχισμού και μέσων διατροφής.
Ο Ελβετός αντιπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Βίκελ μας εδήλωσε τα εξής. Ανεχώρησε εξ Ιωαννίνων μίαν ημέραν βραδύτερα από την επιτροπήν της πόλεως δια να συνάντηση και ενεργήση από κοινού μετ' αυτής δια την επιτυχίαν των ανωτέρω αναφερομένων κινούμενος μόνον από ανθρωπιστικά αισθήματα και ουχί από άλλην αιτίαν. Εκ της περιηγήσεως που έκανε ανά την Ήπειρον εις την οποίαν ήλθε απλώς και μόνον δια την επίλυσιν του επισιτιστικού της ζητήματος διεπίστωσεν ότι ως έχει δημιουργηθεί κατάστασις εν Ηπείρω κατόπιν της εφαρμογής αντιποίνων κλπ. ότι είναι αδύνατος η διατήρησις του πληθυσμού εις την ζωήν τόσον των ευρισκομένων εις τας πόλεις όσο και των ευρισκομένων εις την ύπαιθρον, άνευ της ταχείας βοηθείας των δια τροφίμων εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού εις μεγάλην ποσότητα καθ' όσον η παραγωγή εις την Ήπειρον κατεστράφη. Ο ίδιος ο Βίκελ μας εδήλωσε ότι αφίχθη εις Ήπειρον δια να ρύθμιση το ζήτημα τούτο δια της αφίξεως ατμοπλοϊκώς τροφίμων εις τας περιοχάς Πρεβέζης Ηγουμενίτσης Πάργας εξασφαλίσας μάλιστα και την μεταφοράν των τροφίμων εις το εσωτερικόν δια Γερμανικών αυτοκινήτων της καυσίμου ύλης ήτις θα εδίδετο προς τον σκοπόν τούτον επιστρεφόμενη εις τους Γερμανούς εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού εις τον Πειραιά. Επίσης μας εδήλωσεν ότι εις συνομιλίαν του μετά του Γερμανού αντιστράτηγου Λάνς ότι ο τελευταίος ούτος είπεν εις περίπτωσιν καθ' ην ήθελον εξακολουθήσει εκ μέρους των ανταρτών αι τοιούτου είδους ενέργειαι και σαμποτάζ θα ευρέθη εις την ανάγκην να εφαρμόση εναντίον του πληθυσμού τα μέτρα τα οποία έλαβαν οι Βούλγαροι εις τας υπ' αυτών κατεχόμενας περιοχάς. Επίσης μας είπεν ότι εάν δεν ληφθεί απόφασις προς διευθέτησιν κάπως του ζητήματος τούτου ότι φοβείται μήπως οι Γερμανοί δεν του επιτρέψουν να επιτέλεση το επισιτιστικόν του έργον δια το οποίον αφίχθη εις την Ήπειρον.
Πληροφορούμεθα ότι η οργάνωσις του ΕΔΕΣ κατά την επικείμενην συνάντησιν μετά του Γερμανού αξ/κού την 14ην τρέχοντος προτίθεται να προτείνει συν τοις άλλοις και τους εξής όρους. 1) Απόλυσιν ομήρων 2) να σταματήσουν οι εκτελέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού 3) Να αφοπλισθούν αι μειονότητες 4) Να ισχύουν οι Ελληνικοί Νόμοι δια τους Έλληνες υπηκόους 5) οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ να θεωρηθούν ως τακτικός στρατός.
Εφ' όλων των ανωτέρω ζητημάτων παρακαλούμεν να έχομεν άμεσην απάντησίν σας και οδηγίας σας πως δέον χειρισθώμεν το όλο ζήτημα. Σημειωτέον την 14ην τρέχοντος θα γίνει συνάντησις με τον Γερμανόν αξ/κόν και δέον να έχουν φθάσει εις ημάς ενωρίς την προηγουμένην.
Π. Νάσσης
Ι. Κατσαντώνης
"

Διαβάζουμε:

"
Ο ΕΑΜικός συγγραφέας Χ. Ρίχτερ μας ενημερώνει στο βιβλίο του «Δύο επαναστάσεις και 2 αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα», τόμος Β’, σελ. 30-31 :
   Η παραπάνω αναφορά της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ δεν διαψεύσθηκε ποτέ από το Γεν. Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, γιατί το μήνυμα θεωρήθηκε γνήσιο και αντικαταστάθηκε ο Διοικητής της Μεραρχίας Συν/χης Νάσσης με τον Συν/χη Αυγερόπουλο. Ενώ συγχρόνως διατάχθηκε από τον Σαράφη, ένορκος διοικητική εξέτασις, της οποίας το πόρισμα ουδέποτε ανακοινώθηκε. Ρίχτερ, "Δύο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα, τόμος Β, σελίδα 30, 31. Εξάντας.
   Όλα τα στοιχεία περί της ανακωχής ταύτης είναι κατατεθειμένα εις το Στρατηγείον Μέσης Ανατολής. Διαταγαί, πρωτόκολλα ως και τηλεγραφήματα αποδεικνύοντα την προδοτικήν ταύτην ενέργειαν είναι κατατεθειμένα. (Πυρομάγλου "Τι είπα στον Λίβανο" σ. 26.)
    Στις 12 Οκτωβρίου 1943 ο Σαράφης εκδίδει διαταγή συνέχισης εντατικότερου αγώνα κατά των αντρών του ΕΔΕΣ (!) και ΟΧΙ κατά των Γερμανών (είπαμε, πρώτα ο «εσωτερικός ΤΑΞΙΚΟΣ εχθρός»!).

 



Ακολουθεί το δεύτερο έγγραφα που προαναφέρθηκε, η με αριθμό 302 13.10.43 διαταγή της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ προς τα εναπομείναντα τμήματά της, δεδομένου ότι το 3/40 σύνταγμά της διαλύθηκε τελείως, συνελήφθησαν οι  ηγέτες του, τα δε υπολείμματα συγχωνεύτηκαν με τις μεραρχίες 1η, 9η και 10η όπως φαίνεται από τη διαταγή.
    Ο δε καπετάν Πίσπιρης της 8ης Μεραρχίας αναφέρει ότι «η εκκαθάρισις τμημάτων του ΕΔΕΣ εις περιοχήν 85 Συντάγματος ετερματίσθη μέχρι περιοχής Κράψες» και.. «εζητήθη από Γερμανούς εκ μέρους μας παράτασις εκεχειρίας μέχρι 20ης τρέχοντος...»
    Ώστε λοιπόν εκκαθάριση των ΕΔΕΣιτών και εκεχειρία με τους Γερμανούς! ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
    Και για να μην ψάχνεστε σας λέω πως ο λόγος που υπογράφτηκε ανακωχή, και μετά ζητήθηκε ΠΑΡΑΤΑΣΗ ήταν για να καθαρίσουν τις αντάρτικες ομάδες του Ζέρβα! Τέτοια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! συμφώνησε με τον εξωτερικό εχθρό, να καθαρίσει πρώτα τον εσωτερικό εχθρό. «εχθρός» ο Ζέρβας γιατί δεν άφηνε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ να μονοπωλήσει τον αγώνα ώστε μετά τη φυγή των Γερμανών να πάρει την εξουσία το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ - ΚΚΕ!
Ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου στο βιβλίο του «Τι είπα στο Λίβανο», σελ. 26 γράφει :
    «Εις τον κ. Πισπίρην Διοικητήν της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ ετηλεφώνησα την απάντησιν μας εις την Επιτροπήν και εσυμφωνήσαμεν. Ο Ταγματάρχης Πισπίρης όμως μετά του Καπετάνιου της Μεραρχίας του και του Πολιτικού Καθοδηγητού, υπέγραψαν ανακωχήν μετά των Γερμανών. ΑΝΑΚΩΧΗΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ, δια να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους να μας κτυπήσουν. Τούτο διευκόλυνε τους Γερμανούς, οι οποίοι άρχισαν ταυτοχρόνως μετά του ΕΛΑΣ την επίθεσιν τους εναντίον μας. Έγινε, υπεγράφη Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ υπό της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ εν γνώσει του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ. Ασφαλώς ναι. Διότι όταν την επαύριον δια κρυπτογραφικού τηλεγραφήματος η περί ης πρόκειται μεραρχία ανέφερεν τούτο, το Γεν. Στρατηγείον του ΕΛΑΣ, όχι μόνον δεν αντέδρασεν, αλλά εδέχθη πλήρως την κατάστασιν και συνεργάσθη κατά ένα τρόπο με τους Γερμανούς.
    Την 10 Οκτωβρίου 1943 κατέπαυσαν αι εχθροπραξίαι μεταξύ ΕΛΑΣ αφ’ ενός και Γερμανών και Τουρκαλβανών αφ’ ετέρου. Όλα τα στοιχεία περί της ανακωχής ταύτης είναι κατατιθεμένα εις το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Διαταγές πρωτόκολλα και τηλεγραφήματα, αποδεικνύοντα την προδοτικήν ταύτην πράξιν, είναι κατατιθεμένα. Έτσι καθ’ ην στιγμήν το ΕΑΜ μας συκοφαντεί, ότι συνεργαζόμεθα με τους Γερμανούς, αυτό υπογράφει ανακωχήν. Καθ’ ην στιγμήν το ΕΑΜ μας επιτίθεται, η επίθεσις του συγχρονίζεται με την επίθεσιν των Γερμανών. Την σκοτεινήν αυτήν ιστορίαν θα την μάθει εις όλας του τας λεπτομέρειας ο Ελληνικός Λαός. Θα χυθεί πλήρες φως και τότε θα αποδειχθή ποιοι είναι οι προδόται.»     Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο συνέδριο του Λιβάνου και ΔΕΝ αντικρούστηκαν από τους 7 παρόντες αντιπροσώπους του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ.
   Για το ίδιο θέμα ο συνταγματάρχης Κρις Γουντχάουζ (Chris Woodhouse) αρχηγός της συμμαχικής αποστολής, στο βιβλίο του «Μήλο της Έριδος», σελ. 254 γράφει :
«και μόνο η πιο φοβερή κατηγορία απ’ όλες αποσιωπήθηκε. Είχε αποκαλυφθεί τυχαία από τον αρχηγεύοντα της ΣΣΑ, ότι οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους είχαν στείλει οι Γερμανοί στα βουνά για να κανονίσουν ανακωχή με τους αντάρτες είχαν αποτύχει με τον Ζέρβα, αλλά είχαν επιτύχει με ένα σχηματισμό του ΕΛΑΣ.
Η απόφαση ανωτάτης αρχής, να μη δοθεί δημοσιότητα σ’ αυτή την ανοησία ίσως να υπαγορεύτηκε από το ανησυχητικό γεγονός, ότι ένας Βρετανός αξιωματικός είχε αναμιχθεί σε παρόμοιες ανορθόδοξες διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς στην Αθήνα».
Για να δούμε τι γράφει και ο Ελευθέριος Σταυρίδης «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ», σελ. 532 για το ότι ΔΕΝ έθιγαν οι αριστεροί τους Γερμανούς!
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
Αυτονόητον είναι ότι η υποταγή του αντάρτικου κινήματος εις το ΚΚΕ προεδίκαζεν ήδη ότι το κίνημα θα υφίστατο σαφή εκτροπή της κατευθύνσεώς του. Και από κίνημα εθνικής απελευθερώσεως θα μετεβάλετο εις κίνημα όχι κατά των κατακτητών Γερμανών και Ιταλών πλέον, αλλά προς επιβολήν κομμουνιστικού καθεστώτος εν Ελλάδι, μετά την λήξιν της Κατοχής, εφ’ όσον δεν θα υπήρχεν εν αυτή εθνικός στρατός δια να αμυνθή του ελευθέρου αυτής καθεστώτος.
Και είναι γνωστόν ότι ο ΕΛΑΣ ενώ πλείστα όσα κατά Ελλήνων έπραξε , σχεδόν ουδέποτε ηνώχλησαν τους Γερμανούς, με τους οποίους είχεν σχεδόν πάντοτε ανομολόγητον ανακωχήν μέχρι του σημείου ώστε ο πολύς Σβαίρμπελ, ο Γερμανός διευθυντής του Γραφείου Τύπου, να λέγη ότι ευτυχώς που επεκράτησαν εις το κίνημα αντιστάσεως των βουνών οι κομμουνισταί, οι έχοντες άλλους σκοπούς, σκοπούς στρεφομένους κατά της Ελλάδος, και εννοούν να κρατούν τας δυνάμεις των ανέπαφους κατά της Ελλάδος, και εννοούν να κρατούν τας δυνάμεις των ανέπαφους δι εκείνην την ώραν και δεν θίγουν τους Γερμανούς!
«Εάν, προσέθηκε, το κίνημα αυτό ευρίσκετο εις χείρας εθνικοφρόνων, αξιωματικών Ελλήνων, τότε θα χρειαζόμεθα τουλάχιστον 8 μεραρχίας γερμανικάς δια να κρατήσωμεν την Κατοχήν, και επειδή δεν τας έχομεν τώρα (αυτά τα έλεγε το 1943) θα έπρεπε να εγκαταλείψωμεν την Ελλάδα!»
Και καπάκι :
ΔΕΝ ΕΘΙΓΑΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
Χαρακτηριστικόν παράδειγμα έχω ν’ αναφέρω την περίπτωσιν που μου αφηγήθη αξιόπιστος φίλος μου: Εταξίδευε με την ωτομοτρίς εις Πελοπόννησον. Μέσα εις αυτήν ήσαν και δυο Γερμανοί αξιωματικοί. Εις κάποιον μικρόν σταθμόν πέραν του Πύργου Ηλείας, μπήκαν μέσα εις την ωτομοτρίς τρεις ένοπλοι, ως αστακοί αντάρται. Εζήτησαν να ελέγξουν τας ταυτότητας όλων. Οι Γερμανοί αξιωματικοί εχλώμιασαν. Επερίμεναν ή να τους τυφεκίσουν ή να τους απαγάγουν μαζί των. Έμειναν ακίνητοι, ξεροί εις τη θέσιν των. Οι αντάρται έκαναν τον έλεγχον των Ελλήνων επιβατών και επήραν μαζί τους τρεις εμπόρους, ίσως διότι έκριναν ότι αυτοί θα έφερον χρήματα μαζί των. Επέρασαν μπροστά από τους Γερμανούς αξιωματικούς χωρίς να πουν ούτε λέξιν! Μόλις τους είδαν έκαναν πως δεν τους βλέπουν! Κατέβηκαν από την Ωτομοτρίς και έδωσαν διαταγήν να συνεχίση το ταξίδι της, φυσικά μαζί με τους Γερμανούς αξιωματικούς, οι οποίοι, κατάπληκτοι δια την σωτηρία των, ηρώτων τους άλλους επιβάτας μήπως αυτοί που μπήκαν δεν ήσαν αντάρται!
Τοιούτου είδους αντίστασιν κατά των Γερμανών έκανε ο ΕΛΑΣ.
Διατί τόσον ευκόλως το ΚΚΕ κατόρθωσε δια του ΕΑΜ να προσεταιριθή μέγαν όγκον μαζών και δια του ΕΛΑΣ να επιβληθή επί του ανταρτικού κινήματος, το οποίον, ως είπομεν, δεν ήτο έμπνευσις και πρωτοβουλία δική του; Απλούστατα διότι τα άλλα κόμματα της χώρας «διαλυθέντα» επί Μεταξά νομικώς, συνέχισαν να υπάρχουν «εν διαλύσει» και κατά την Κατοχήν. Αντιστάσεως μη ούσης λοιπόν το ΚΚΕ έκανε τη δουλειά του! Και όχι μόνον αυτό, αλλά την έκαμε και με εθνικιστικά συνθήματα, συνθήματα τα οποία δεν ανήκον εις αυτό, αλλ’ εις τα εθνικόφρονα κόμματα, όπως η απελευθέρωσις της χώρας από τους κατακτητάς!
Ο «ήρωας» Βελουχιώτης είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τους Γερμανούς και ενδιαφέρεται για τον ΕΔΕΣ! Στις 20 Οκτωβρίου 1943 δίνει τη διαταγή:





Το κείμενο:

"

ΓΕΝΙΚΟΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟΝ
   Προς την ΥΙΙΙ Μεραρχίαν Χαλίκι
   Ως υπεύθυνος διαχειριζόμενος το ζήτημα της εκκαθαρίσεως της ΕΔΕΣ επί των υμετέρων ενεργειών έχω να παρατηρήσω:
   α) Πολιτικής και από στρατηγικής και τακτικής άποψης του πόλεμου μας εναντίον του εσωτερικού (Ζέρβας - Αντίδραση) και εξωτερικού (Γερμανοί) εχθρού, η ενέργεια σας να αποσύρετε τις εναντίον του δυνάμεις για να συμπτύξετε και προβάλετε αντίσταση  προς Μέτσοβον ενεργούντες Γερμανούς, είναι απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος.
   β) Κατά την γνώμη μου είναι χίλιες φορές προτιμότερο να διανοίξουν οι Γερμανοί την οδόν Ιωαννίνων - Μετσόβου - Καλαμπάκας, παρά να εξακολουθήσει υφιστάμενος ο ΕΔΕΣ, έστω για μια εβδομάδα ακόμη.
   γ) Γι' αυτό εντέλλομαι όπως άμα λήψει παρούσης διατάξητε αμέσως τον Καβαλάρη, απαλλασσόμενου του εφεδρικού και συμπληρωμένης της δυνάμεως του δια δυνάμεων ενεργού ΕΛΑΣ, ώστε να έχει 300 άνδρας τουλάχιστον, να κινηθή ταχύτατα προς θέση Πλάκα εκείθεν δράση εναντίον Εδεσιτών, λαμβάνων επαφήν με τα υμέτερα τμήματα και υπό τας διαταγάς μου, του λοιπού αποτελούσης της δυνάμεώς του μέρους του υπ' εμέ ανεξαρτήτου εκκαθαριστικού συγκροτήματος.
   Αναφέρατε δια του ιδίου συνδέσμου λήψιν παρούσης και έναρξιν εκτελέσεως.
   Ώρα 2.30'
   Καλαρύτες 20 - Χ – 43
   ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
"

Διαβάζουμε:

"
1000 φορές προτιμότερο να περάσουν οι Γερμανοί !! Μιλάμε για τέτοιο «ΗΡΩΑ»! Και «να προβάλετε αντίσταση προς Μέτσοβο ενεργούντες Γερμανούς, είναι απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος»!

Αρχεία :
      Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ναι, να είμαστε επιφυλακτικοί γενικά σε αρχεία, αλλά άλλο πράγμα τα Στρατιωτικά Επιχειρησιακά Αρχεία  της Βέρμαχτ, και άλλο πράγμα τα Αρχεία της Γερμανικής Υπηρεσίας IC του Ψυχολογικού Πολέμου του Χίτλερ, που είχε την αρμοδιότητα ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκαίμπελς με προϊστάμενο της υπηρεσίας τον Βέντε.
     Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει στα Γερμανικά αρχεία της IC για τη δράση του ΕΛΑΣ είναι η με αριθμό 372/44 απόρρητη «έκθεση» που αναφέρεται στο διάστημα από 15/11/43-18/1/44 (65 μέρες) που αναφέρει ότι καμία ενέργεια δεν ανέπτυξαν τα τμήματα του ΕΛΑΣ εναντίον των Γερμανών και ούτε τον μικροπόλεμο των παρτιζάνων δεν κάνουν!


 "

Γενικός Στρατιωτικός Διοικητής
Γενικός Στρατιωτικός Διοικητής Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Αρχηγείο ομάδας στρατιών Έψιλον. Τμήμα 1-10)ΑΟ Αριθμός 372)1944 ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ.
Δελτίον Πληροφοριών για την κατάσταση του εχθρού.
ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γενικό Αρχηγείο 18 Γενάρη 1944
--------------------------------------------------------------------------------
8. ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Οι κύριες δυνάμεις του ΕΛΑΣ εξακολουθούν να είναι μπλεγμένες στον αγώνα εναντίον των μονάδων του Ζέρβα, ενώ δεν έχουν συνέλθει ακόμα από τα δικά μας πλήγματα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων και υποφέρουν ακόμα και τις κακουχίες του χειμώνα. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες καμμία απολύτως δράση δεν ανέπτυξαν τελευταία εναντίον μας κι ούτε καν τον αναμενόμενο μικροπόλεμο των παρτιζάνων δεν κάνουν. (Βάσος Μαθιόπουλος , «Εθνική Αντίσταση και οι σύμμαχοι», σελ. 433)
 "


"

Όλα τα παραπάνω, τά πήραμε από το:  Σχετικά με Γερμανούς




 Επίσης, ορίστε και η Συμφωνία του Κ.Κ.Ε. με τον Γερμανικό Στρατό:

 "
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι 1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος Ε.Λ.Α.Σ. ενεργώντας ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. με εξουσιοδότηση του Μεράρχου XI Μεραρχίας Λασάνη και 2) Ταγματάρχης Έρριχ Φένσκε Διοικητής της μονάδος 31756 Βασιλικών, ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς του Αιγαίου, συνελθόντες σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε τα εξής. 
1- Ό Ε.ΛΑ.Σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη εμπόδιση την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Ο.Μ.Μ. (σ.σ.: Ομάδος Μεραρχιών Μακεδονίας), εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου.
2- Παράλληλα ή Γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. (σ.σ.: Γερμανική Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Μακεδονίας-Αιγαίου) υποχρεούται να διάταξη την αποχώρηση των Ταγμάτων Ασφαλείας από την πόλη της Θεσ/νίκης, την οποία και θα παραδώσει στον Εφεδρικό Ε.ΛΑ.Σ. και στην Πολιτική Οργάνωση του Ε.Α.Μ. σύμφωνα με λεπτομερειακό σχέδιο πού τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Ο.Μ.Μ.-Ε.Α.Μ. και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.) θα καθορίσουν.
3- Ό Ε.ΛΑ.Σ. εγγυάται για τη ζωή των Γερμανών στρατιωτών, πού προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στις τάξεις του, φτάνει να υποσχεθούν πώς θα πολεμήσουν στο πλευρό του ενάντια σε οποιοδήποτε εχθρό του Λαϊκού Στρατού. 
4- Ό Ε.ΛΑ.Σ. δεν φέρει καμιά ευθύνη αν αντιλαϊκές προδοτικές ομάδες επιτεθούν κατά γερμανικών δυνάμεων.
5- Ή Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχώρηση στον Ε.ΛΑ.Σ. βαρύ οπλισμό και ανάλογο πολεμικό υλικό για την εξουδετέρωση των ως άνω ομάδων.
6- Ό Ε.ΛΑ.Σ. με όρους αυτούς και με συνεργασία των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων αναλαμβάνει την καταπολέμηση των αντιλαϊκών ανταρτικών ομάδων.
Το σύμφωνο αυτό γράφτηκε σε δύο, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το παρέλαβε ο Ταγ/ρχης Έρριχ Φένσκε και το δεύτερο στη γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος.
Λειβάδι 1-9-1944 

Ό αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ.                                                  Για την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.
             (Υπογραφή)                                                                          (Υπογραφή)
Σφραγίς

 "

Ιδού και το πρωτότυπο:


Ορίστε και το πρωτότυπο της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Καπετάν Κίτσος πρός τον Γερμανό Αξιωματικό για την υπογραφή του συμφώνου:






  Τα ανωτέρω πρωτότυπα έγγραφα (το σύμφωνο και η πρόσκληση) κατατέθηκαν από τον Εθνικό Σύνδεσμο ΕΛΑΣιτών Μακεδονίας - Θράκης στην εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ στην Θεσσαλονίκη και εκτέθηκαν στην Έκθεση πειστηρίων.

  Ορίστε και το φύλλο του επισήμου οργάνου του Κ.Κ.Ε. "Νέος Κόσμος" (Τεύχος 9ον, Σεπτεμβρίου 1950), το οποίο παραδέχεται ότι το Κομμουνιστικό Σύνταγμα Χαλκιδικής υπέγραψε συμφωνίες με τους Γερμανούς:






  Η ανωτέρω συμφωνία ήλθε στο φως τέσσερα και πλέον χρόνια αργότερα παρά του αντιπροσώπου της Ελλάδας κατά την διάρκεια της συζητήσεως του ελληνικού προβλήματος είς την πρώτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τον Νοέμβριο του 1948. O αντιπρόσωπος της Σοβιετικής Ενώσεως VISHINDKI (Βισίνσκυ), όχι μόνον δεν τήν αμφισβήτησε στην απάντηση του, αλλά και τόνισε ότι, ορθώς έπραξε το ΕΑΜ να σύναψη τοιαύτη συμφωνία μετά των αποχωρούντων Γερμανών, εφ' όσον σκοπός του ΕΑΜ ήταν να απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία των Γερμανών και όχι να τούς διατηρήσει με μάταιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

  Τα παραπάνω τά βρήκαμε (μαζί με άλλα πολύ ενδιαφέροντα αποδεικτικά στοιχεία) στο: Συμφωνία ΚΚΕ - Γερμανών



  Ορίστε και άλλο Σύμφωνο:

"
    Άνω Κολλίνα    30-3-44

    Συνεννόησις

    Συνήλθωμεν σήμερον την 30-3-44 η S.D. Γερμανική Πολιτική Αστυνομία και ο Αντιπρόσωπος Πελλ. Επιτροπής και Αντ. Επιτρ. Λακωνίας και ο Αντιπρόσωπος του 8ου Συν/τος και αποφασίσαμε τα κάτωθι:

   Κατόπιν προτάσεως των Γερμανικών Αστυνομικών Αρχών, κατάπαυσιν μέχρι και της 10-4-44 πυρός και εκ μέρους των δύο παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των Ταγμάτων Ασφαλείας, μέχρις  ότου αποφανθούν και αι δύο ανώτεραι  αρχαί περί των προτάσεων των γενομένων παρά των Γερμανικών Αρχών. Αι δύο συμβαλλόμεναι παρατάξεις υποχρεούνται να τηρήσουν τ’ ανωτέρω μέχρι νεωτέρας τελικής αποφάσεως περί την Λακωνίαν και γενικώτερον περί την Πελοπόννησον. Η υπόθεσις θα συζητηθή εις Αθήνας την 9-10-4-44 εκ μέρους και των δύο συμβαλλομένων.

Η Ελλάς για τους Έλληνας

          Ο

                                                                       Διοικητής της Γερμανικής

                                                         Πολιτ. Αστυνομίας Σπάρτης

            Ακριβές αντίγραφον
"

Ιδού και το πρωτότυπο (Γερμανικά και Ελληνικά):





Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία!

Διαβάζουμε:

"
Μετά τις υπογραφές οι Γερμανοί ζητάνε μια αναμνηστική φωτογραφία. Οι κομμουνιστές αρνούνται. Οι Γερμανοί επιμένουν, λένε ότι οι φωτογραφίες δεν θα διαρρεύσουν και οι ... φοβεροί καπετάνιοι τελικά δέχονται. 

    Ο ένας από τους Γερμανούς (αυτός που ήταν πίσω από τη φωτογραφική μηχανή) κατοικούσε σε ένα επιταγμένο δωμάτιο. Το βράδυ εμφάνισε τις φωτογραφίες (γιατί ήταν αρκετές) και τις άπλωσε σε ένα σχοινί στο δωμάτιο του να στεγνώσουν, Ενώ ήταν απλωμένες χτύπησε η πόρτα. Πήγε να ανοίξει αφήνοντας ανοικτή τη πόρτα του δωματίου του.

    Από σύμπτωση πήγε και η σπιτονοικοκυρά να δει ποιος είχε έρθει, την ώρα που ο Γερμανός ήταν στη πόρτα και περνώντας από το δωμάτιο είδε τις φωτογραφίες και πήρε μια.

    Ο Γερμανός δέχτηκε τον προσκεκλημένο του, κουβέντιασαν αρκετή ώρα μαζί. Όταν έφυγε δεν πρόσεξε ότι μια φωτογραφία έλειπε.

    Αυτή σώθηκε και αυτή βλέπετε τώρα.(Από διήγηση κάτοικου της περιοχής). 
"





    Οι δύο γερμανοί: Ο διοικητής της Γκεστάπο Τριπόλεως (αριστερά) και ο διοικητής της Γκεστάπο Σπάρτης (δεύτερος από δεξιά) Ο πρώτος από δεξιά ΕΛΑΣίτης λέγεται Κων/νος Μαρινάκης και θα καταθέσει ενόρκως αργότερα:

     "Κατόπιν της συμφωνίας αυτής διετάχθημεν από τον ΕΛΑΣ να μην προσβάλωμεν ενόπλως τις Γερμανικές φάλαγγες. Εγώ φωτογραφήθηκα την ημέρα εκείνη εις την διακλάδωση των οδών Σπάρτης - Αραχώβης μετά την υπογραφή της συμφωνίας."


Επιβεβαίωση από το «Ριζοσπάστη»! (14/5/1944):

«Το 8ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ Λακωνίας, πιεζόμενο σκληρά, συμφώνησε με τις τοπικές γερμανικές αρχές, αναστολή εχθροπραξιών από 30-3-44 μέχρι 10-4-44
». 


Τά παραπάνω τά πήραμε απο τό: Σύμφωνο ΚΚΕ - Γερμανών


 
Επίσης, ορίστε και η Συμφωνία του Κ.Κ.Ε. με τη Γκεστάπο:

"
Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη Γερμανική Διοίκηση καταλήξαμε μαζί της σε συμφωνίες που θα πρέπη στο μέλλον να τις εφαρμόσουμε πιστά γιατί αυτό επιβάλλουν τα κομματικά μας συμφέροντα. Σύμφωνα μ αυτές κάθε «σαμποτάζ» ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας ενάντια οπλιτών ή βαθμοφόρων του Στρατού Κατοχής θα γίνεται υστέρα από σχετικές υποδείξεις του αρχηγού της Γκεστάπο. Δόστε επομένως εντολή στις Αχτίδες να πάψουν στο εξής οι ξεκάρφωτες ενέργειες. Οπλισμός μας εξασφαλίστηκε αρκετός. Σαν υπεύθυνο για τη δουλειά αυτή ή Γερμανική Διοίκηση όρισε τον Ταγματάρχη Όττο του Β' Γραφείου. Ακόμα ανάλαβαν την υποχρέωση να μας ειδοποιούν για τα μπλόκα και τις συλλήψεις ώστε κανείς να μην υπάρχη κίνδυνος για τα μέλη της οργανώσεως μας. Παράλληλη υποχρέωση αναλάβαμε και μεις για την περίπτωση της αναχώρησης τους από την Ελλάδα. Κανένας δεν πρέπει να ενοχληθή.

ΑΘΗΝΑ 13/8/44

Ι. ΣΙΑΝΤΟΣ

 "

Ιδού και το πρωτότυπο:


Τό πήραμε από το: Συμφωνία ΚΚΕ- Γκεστάπο



   Τα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ, μάλιστα, είχαν συνάψει συμφωνίες και με τους Βουλγάρους για την παράδοση της Μακεδονίας αλλά και γενικότερη συμμαχία κατά τη διάρκεια της Κατοχής! Τα κείμενα των συμφωνιών και τα ίδια τα έγγραφα της προδοσίας επίσης δεν λείπουν από το αρχείο μας (και πάλι χάρη την ιστοσελίδα του Φουλίδη)...

  Ορίστε το "ακριβές αντίγραφο" (όπως αναφέρεται κάτω δεξιά) του Συμφώνου του Πετριτσίου, όπου το ΚΚ Ελλάδος με το ΚΚ Βουλγαρίας συμφωνούν την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας υπό την επίβλεψη των Βουλγάρων:



Επίσης:

Σχετικά με Βουλγάρους

Εδώ το Σύμφωνο του Κ.Κ.Ε. με τον Βουλγαρικό Στρατό Κατοχής:



  Όχι ότι τή γλίτωσε η Ήπειρος... Διαβάστε παρακάτω πώς πρόδωσαν κι αυτήν:

Σχετικά με Αλβανούς


  Οι μύθοι της "αντίστασης" των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ αποδεικνύονται εδώ:

Οι μύθοι της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ

  Μάλιστα, υπάρχει επίσημο έγγραφο του Γερμανικού Κράτους (το οποίο υπάρχει στο βιβλίο "Η Μεγάλη Καταχνιά, Κατοχή 1941-1944" του Χρήστου Π. Κοσσιώρη), που αναφέρει τους νεκρούς Γερμανούς στην Ελλάδα και την αιτία του θανάτου τους. Εκεί λοιπόν αναφέρεται (μεταξύ άλλων) πως οι νεκροί Γερμανοί από την "αντίσταση" ήταν 376! Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως στο ίδιο έγγραφο αναφέρονται και όσοι πέθαναν από τύφο και αλονοσία. Και είναι 721!

  Τιμούμε λοιπόν τους Κομμουνιστές για την δήθεν "αντίστασή" τους, που οι 220.000 (δηλωμένοι Κομμουνιστές "αντιστασιακοί") σκότωσαν 376 Γερμανούς. Και δεν ετιμήθη ο τύφος και η ελονοσία που σκότωσαν τους διπλάσιους! 721 Γερμανούς.


  Ιδού λοιπόν το έγγραφο:






Περισσότερα εδώ



  Και ακόμη κάποιοι μύθοι "αντίστασης" των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ:

Η "μάχη" της Βέροιας:

Διαβάζουμε:

"
    Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχεία του Ριζοσπάστη και κατασχέθηκε στα γραφεία του το 1947, όταν, επί τέλους, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου τους κόκκινους δολοφόνους των Ελλήνων. Από πίσω η φωτογραφία γράφει «κατάληψη Βέροιας. Ανακοινωθέν 7.9-29.10.44 σε μάχη με τους Γερμανούς»!

    Προσέξτε πως γράφουν οι συμμορίτες του ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι τους την ιστορία της «Εθνικής Αντίστασης». Κατά τη «μάχη» οι αγωνιστές έχουν τα όπλα τους στη πλάτη, στα χέρια τους τσιγαράκι και ... καλαμπουρίζουν!

    Στο βάθος, μπροστά στο σταθμό ένας ΑΟΠΛΟΣ αγωνιστής κάνει το περίπατό του ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ! Στο άκρο αριστερό - αριστερά πίσω από το δένδρο, ένας άλλος «αγωνιστής», άοπλος έχει εγκαταλείψει τη μάχη και ασχολείται με κάποια ... επείγουσα σωματική του ανάγκη.
"

Ορίστε λοιπόν η φωτογραφία:





Το παραπάνω τό πήραμε από το:  Η ... απελευθέρωση της Βέροιας! Μία Μάχη Μαϊμού  (Η σελίδα έχει άλλο -σχετικό με τους μύθους της "αντίστασης" των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ βέβαια- κυρίως θέμα, ωστόσο, η περίπτωση της Βέροιας υπάρχει σε εμφανές πλαίσιο)

Για να δούμε κι αυτό:

 Η δήθεν… «απελευθέρωση» της Λαμίας:


"
Τυχαίως και με καθυστέρηση τριών ημερών διάβασα το παρακάτω κάλεσμα:


«Εκδήλωση τιμής και μνήμης οργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Φθιώτιδας της ΠΕΑΕΑ, την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, ώρα 11.30 πμ, στην Πλ. Λαού, μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας (18-10-1944) από τον ΕΛΑΣ».

Πράγματι, όπως διάβασα σε άλλο, κατοπινό δημοσίευμα, έγινε η παραπάνω εκδήλωση από το ΚΚΕ, συν μία ξεχωριστή από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο μέρος (μπροστά από το άγαλμα του Βελουχιώτη), αλλά κάποια άλλη ώρα.

Όμως, ποια «επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ» εορτάζουν τα ορφανά του Στάλιν και του Τσαουσέσκου; Η αλήθεια είναι η εξής: στις 12 Οκτωβρίου 1944, τα τελευταία γερμανικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Αθήνα και κατευθύνθηκαν προς Βορράν, σε τακτική υποχώρηση από την Ελλάδα. Τις πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου, ενώθηκε με τα υποχωρούντα στρατεύματα και η φρουρά της Λαμίας. Έτσι απελευθερώθηκε η πόλις. Χωρίς να πέσει ούτε μία τουφεκιά! Μέχρι την ώρα που αποχώρησε και ο τελευταίος Γερμανός στρατιώτης, δεν είχαν εμφανισθεί πουθενά οι… μπαρουτοκαπνισμένοι κατσαπλιάδες του κομμουνιστοσυμμοριτισμού. Ούτε κατά το υπόλοιπον της ημέρας ενεφανίσθησαν. Ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει ούτε δείγμα Γερμανού στην πόλη. Τακτική τους ήταν να μην παρενοχλούν τα αποχωρούντα γερμανικά στρατεύματα, παρά το ότι ήταν υποχρέωσή τους, απορρέουσα από τις σχετικές εντολές του Συμμαχικού Στρατηγείου, εις το οποίο υπαγόταν ο ΕΛΑΣ. Είχαν άλλη «δουλειά» οι ΕΛΑΣίτες: να καταλαμβάνουν τις πόλεις από τις οποίες αποχωρούσαν οι Γερμανοί και να μην «σπαταλούν» δυνάμεις γιατί θα τους χρειάζονταν στο άμεσο μέλλον, προς εξόντωση των Ελλήνων εθνικιστών.

Την επομένη, λοιπόν, 19η Οκτωβρίου, εισήλθαν στην πόλη ατσαλάκωτοι οι… «απελευθερωταί» της, έχοντας ως επικεφαλή τους τον αιμοσταγή σφαγέα Ελλήνων Άρη Βελουχιώτη, άρτι αφιχθέντα εκ Πελοποννήσου, όπου αιματοκύλισε τον τόπο (Πηγάδα του Μελιγαλά κ.α.). Μάλιστα, ο ειδεχθής αυτός εγκληματίας εξεφώνησε και λόγο στην Κεντρική Πλατεία της Λαμίας, έχοντας στο πλαϊ του τον πατέρα ενός εκ των καταστροφέων του ελληνισμού των ημερών μας, Κ. Σημίτη.

Τέλος, επειδή η κουκουεδία προκαλεί, ας τους θυμίσουμε την αποκήρυξη-διαγραφή από το κόμμα ως «δειλού», «τυχοδιώκτη», «υπόπτου», «προδότη» κ.τ.λ., του σημερινού των ινδάλματος, με το κουκουέδικο σύνθημα «ούτε ψωμί ούτε νερό στον Μιζέρια»:

«Ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας ή Μιζέριας) αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στον Μανιαδάκη, ξαναζήτησε τον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη, που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ του ’δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα, όμως, σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί και πάλι, ξαναπροδίνει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη στάση του, που μόνο τον εχθρό ωφελεί…» (Ριζοσπάστης, 16/06/1945, Απόφαση του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ)».

Με τις υγείες τους!

Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο - Αθήναι
"



  Μιάς και αναφερθήκαμε στον Άρη Βελουχιώτη, άς διαβάσουμε εδώ τον ανθελληνικό λόγο που έβγαλε στη Δεσφίνα.

  Άς δούμε και το τμήμα της εφημερίδας «Πατριώτης», στην οποία δημοσιεύτηκε, και που ήταν όργανο Απελευθερωτικής Επαρχιακής Κίνησης του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ:



  Άς τόν γνωρίσουμε καλύτερα... Ιδού το ποινικό του μητρώο:




Άρης Βελουχιώτης: Ένας Πορτοφολάς, Παιδεραστής, Μέθυσος και Ψυχοπαθής Σαδιστής Δολοφόνος Ήρωας του ΚΚΕ

Ο Θανάσης Κλάρας ή Άρης Βελουχιώτης γεννήθηκε στη Λαμία το 1905. Παρότι καταγόταν από μορφωμένους αντιμοναρχικούς γονείς, με πλούσια οικιακή βιβλιοθήκη, δεν κατάφερε να βγάλει το γυμνάσιο. Σπούδασε εντούτοις πρακτικός γεωπόνος στη Μέση Γεωργική Σχολή της Λάρισας και αποφοιτώντας σε ηλικία 18 ετών κατέφυγε στην Αθήνα, όπου μυήθηκε στον κομμουνισμό και άρχισε την παράνομη και ανατρεπτική δράση του.

Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πυροβολικό, όπου καθαιρέθηκε από το βαθμό του Δεκανέα λόγω της κομμουνιστικής του δραστηριότητας μέσα στην Μονάδα του. Μετά την απόλυσή του επανήλθε στην Αθήνα, όπου προσλήφθηκε για βοηθητικές εργασίες στον παράνομα τότε εκδιδόμενο "Ριζοσπάστη". Στο μεταξύ όμως, από την ηλικία των 20 ετών, επιδόθηκε και σε άλλου είδους δραστηριότητες, όπως κλοπές, πλαστογραφίες, ψευδορκίες και άλλες αξιόποινες πράξεις. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο δεύτερος στην κομματική ιεραρχία του ΚΚΕ, αναφέρει στο βιβλίο του «Αναμνήσεις», ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν μεταξύ άλλων και πορτοφολάς: «Από το 1923-1925 μπήκε στη νεολαία, στην ΟΚΝΕ. Είχε μπλέξει παλιά με πορτοφολάδες. εμείς δεν το ξέραμε βέβαια αυτό. Κάποτε όμως οι αντιδραστικές εφημερίδες γράψαν ότι οι κομμουνιστές είναι αλήτες σαν τον Κλάρα».

Το 1938, στη διάρκεια του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, συνελήφθη από την αστυνομία, κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση και καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση. Αρχικά εγκλείστηκε στις Φυλακές της Αίγινας και τον επόμενο χρόνο στις Φυλακές της Κέρκυρας. Εκεί ακριβώς απαρνήθηκε και αποκήρυξε την κομμουνιστική ιδεολογία, καταδίκασε σαν αντεθνικό το ΚΚΕ και υπέγραψε δήλωση μετανοίας για το προηγούμενο αντεθνικό παρελθόν του. Μετά απ’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος. Από τότε διαγράφτηκε από το κόμμα του και συγκαταλέχθηκε από τους ‘‘συντρόφους'' του, μεταξύ των ανεπιθύμητων, χαρακτηρισθείς με το ατιμωτικό στίγμα του ‘‘δηλωσία''. Όπως αναφέρει ο Ιωαννίδης: «ούτε ένα μπάτσο δεν έφαγε και λύγισε…». Και συμπληρώνει: «Ο Άρης πάντα ήταν νταής, ωσότου να κάνει τη δήλωση. Όταν ένιωθε την πλάτη του εξασφαλισμένη, σ' αυτά τα πράγματα πάντα ήταν εντάξει. Όμως πάντα είχε το αλήτικο στοιχείο πάνω του. Τον ξέραμε, είχε μια τάση προς την αλητεία. Μ' αυτόν γνωριστήκαμε αργότερα όταν μπήκα στο Πολιτικό Γραφείο. Αυτούς τους ήξερε καλά ο Ζαχαριάδης από τη νεολαία. Κάτι τέτοιους τύπους τους μάζευε ο Ζαχαριάδης, γιατί μ' αυτούς μπορούσε να κάνει και φασαρίες κτλ. Αυτός τους κρατούσε. Τον χρησιμοποιούσαμε σε ορισμένες παράνομες δουλειές. Να παρακολουθήσουν κανέναν για τον οποίον είχαμε υποψίες ότι είναι χαφιές για να τον πιάσουν στα πράσα. Η δουλειά αυτή ήταν μέσα στη φύση του, μέσα στο αίμα του. Τον πιάσαν, τον βάλανε φυλακή (1936), έκανε τη δήλωση και βγήκε. Τάκανε δηλαδή μούσκεμα. Αυτός ο άνθρωπος τώρα, βρέθηκε στο βουνό, επικεφαλής του αντάρτικου. Μπορούσες νάχεις εμπιστοσύνη; Δεν μπορούσες….»

Το όνειδός του τελικά σα «δηλωσίας», μαζί με την έμφυτη ομοφυλοφιλία του, δημιούργησαν μια εκρηκτική ψυχοπαθολογία που έβρισκε διέξοδο μόνον σε μια πρωτοφανή σκληρότητα και σαδισμό προς τους συνανθρώπους του και ιδιαίτερα προς τους αντιπάλους του. Ακόμα και οι σύντροφοί του στο κόμμα τον θεωρούσαν ένα εγωπαθές, πονηρό, κτηνώδες και απάνθρωπο άτομο, χωρίς ίχνος ανθρωπισμού.

Ποτέ δεν τον συγκίνησε η αξία της ανθρώπινης ζωής ή ο ανθρώπινος πόνος και γι’ αυτό βασάνιζε, κακοποιούσε και εκτελούσε πολλές φορές με τα ίδια του τα χέρια ανθρώπους, ακόμα και για μικρά παραπτώματα όπως π.χ. η κλοπή ενός προβάτου ή μιας κυψέλης. Η μεγάλη σκληρότητά του ήταν σε όλους γνωστή και όπως ανέφερε ο Καπτάν Νικηφόρος στα «ΝΕΑ» την 23/9/75 δεν δίσταζε να λέει πως «αν είναι να γλυτώσει ένας ένοχος, ας πάνε και εννιά αθώοι". Με την ωμότητά του και τη σαδιστική του σκληρότητα και βαναυσότητα επιβαλλόταν τελικά στους αντάρτες του και στους κατοίκους τής υπαίθρου, βοηθούμενος ωστόσο και από το συνωμοτικό μηχανισμό του ΚΚΕ που διέθετε σε όλα τα χωριά και τις κωμοπόλεις φανατισμένους οπαδούς και στελέχη του.

Στηριζόμενος αρχικά σε 20-30 τέτοια στελέχη (μαυροσκούφηδες), άρχισε τον αγώνα του ΕΛΑΣ το 1942 στη Ρούμελη και με το πρόσχημα του απελευθερωτικού αγώνα και της προπαγάνδας, μαζί με την ωμή βία και τρομοκρατία, παρέσυρε αρκετούς κατοίκους να τον ακολουθήσουν.

Λέγεται μότι έπασχε συχνά από μια διασκεδαστική αδυναμία στην έκφραση, δυσκολία στη διατύπωση συγκροτημένων φράσεων, σε συχνά ξεσπάσματα «αντιστασιακής» βίας (ιδιαίτερα πάνω σε αιχμάλωτους και άμαχους), από μια «αντιστασιακή» αγάπη προς το ποτό και από έναν «αντιστασιακό» επιδειξισμό. Διέθετε π.χ. ένα «αντιστασιακό» άλογο, «αντιστασιακούς» ιπποκόμους και μια διμοιρία προσωπικής «αντιστασιακής» σωματοφυλακής.

Παρά την επαναστατική δράση του δεν μπόρεσε να αποσπάσει τη συμπάθεια κανενός ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ (Ζαχαριάδη, Σιάντου, Ιωαννίδη κ.λ.π.), οι οποίοι του καταλόγιζαν συχνά την ευθύνη για παρέκκλιση από την κομματική γραμμή και για διάφορες εγκληματικές ενέργειες. Ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιδράσει σε αυτό, διότι τον βάρυνε πάντα η κατηγορία του δηλωσία.

Εθισμένος στις βιαιότητες και αγυρτείες, επέμενε στη συνέχιση της «εθνικής αντίστασης» και μετά την φυγή των Γερμανών. Το οικτρό τέλος του είναι σε όλους γνωστό: αποκηρυγμένος από το ΚΚΕ, απομονωμένος και καταδιωκόμενος από τον ελληνικό στρατό, φονεύτηκε τελικά τον Ιούνιο του 1945 στη Πίνδο.


ΜΕΘΥΣΟΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΙΔΟΣ

Εκτός από λωποδύτης, τρία άλλα σοβαρά ελαττώματά του, για τα οποία μιλούν πολλοί γνωστοί του, ακόμα και ‘‘σύντροφοί'' του και στενοί συνεργάτες του, ήταν ότι υπήρξε μέθυσος, σαδιστής και κίναιδος. Για παράδειγμα ο Βρετανός λοχαγός Ντένις Χάμσον, μέλος της Βρετανικής ομάδος καταδρομέων, που ρίχτηκε με αλεξίπτωτα τη νύκτα της 30ης Σεπτεμβρίου 1942 στην Ελλάδα, με αποστολή την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, γράφει στο βιβλίο του «Με τους Έλληνες στον Γοργοπόταμο» τα εξής: «Η πρώτη μου εντύπωση από τον Άρη - ο οποίος αργότερα θα ήταν τόσο φιλικός μαζί μου, όσο δεν ήταν ποτέ με οποιονδήποτε ξένο - ήταν δυσάρεστη. Μέσα σ' εκείνες τις στιγμές κατάλαβα κάπως το ποιόν του - ήταν κάποιος που δεν σεβόταν τους ανθρώπους, ένας σκληρός, ψυχρός άνδρας. Νομίζω πως ήταν ο πιο αδίστακτος άνδρας που γνώρισα ποτέ, ο πιο σκληρός, ο πιο ψύχραιμος. Ήταν ένας πρώην δάσκαλος, που είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για ομοφυλοφιλικά αδικήματα. Ένας έξυπνος, ικανός άνδρας, χωρίς καρδιά, χωρίς ανθρώπινη συμπόνια, ένας φανατικός αρχηγός. Αργότερα, όταν τον γνώρισα καλύτερα, δεν είχα καμία αμφιβολία πως μετά από οινοποσία μαζί μου μιας ολόκληρης μέρας, μέσα στην πιο φιλική ατμόσφαιρα, θα με είχε κυριολεκτικά γδάρει ζωντανό, αν νόμιζε ότι αυτό τον συνέφερε. Εξακολουθούσε να είναι παιδεραστής και ήταν φανερό, γιατί είχε σχεδόν μυθική φυσιογνωμία - ήταν πολύ γενναίος - και πέθανε από βίαιο θάνατο το 1945, όταν ένας οπαδός του τον σκότωσε, αυτόν και το αγόρι σύντροφό του (Τζαβέλλα) με μια χειροβομβίδα. Τα κεφάλια τους τα είχαν καρφώσει σε πασσάλους και τα είχαν εκθέσει στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Ήταν μια ζωηρή και σημαντική φυσιογνωμία σ' αυτή την περίοδο της ελληνικής αντιστασιακής ιστορίας.»

Ο ίδιος Άγγλος λοχαγός υπαινίσσεται καθαρά στην αγγλική έκδοση του βιβλίου του «We Fell Among Greeks» πως ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ομοφυλόφιλος: «Εξακολουθούσε να είναι παιδεραστής και ήτο αξιοσημείωτο ότι είχε πάντοτε ως έμπιστον ακόλουθον έναν όμορφον νεαρόν, με ρόδινα μάγουλα…»

Τα ίδια επαναλαμβάνει και ο αριστερός συγγραφέας Ανδρέας Κέδρος στο βιβλίο του ‘‘Η Ελληνική Αντίσταση'', τόμος Α' : Κυκλοφορούσε γι' αυτόν η φήμη πως ήταν ομοφυλόφιλος. Βασιζόταν η φήμη στο ότι τον συνόδευε πάντοτε ένας υπασπιστής, «όμορφο παλικάρι με ρόδινα μάγουλα». Ο Άρης, απευθυνόμενος προς τους αντάρτες του, είπε μια ωμή φράση, που αξίζει να αναφερθεί: ‘‘Βρε, πάρτε το χαμπάρι, εδώ πάν' θα την έχουμε μόνο για κατούρμα''»!

Από την άλλη μεριά ο Βρετανός συνταγματάρχης Νίκολας Χάμμοντ, ο σύνδεσμος με τον ΕΛΑΣ, που γνώρισε προσωπικά τον Άρη, γράφει γι’ αυτόν στο βιβλίο του «Με τους αντάρτες 1943-44» τα εξής: «Ο Άρης, ο πρώτος ‘‘καπετάνιος'' του ΕΛΑΣ, ήταν διάσημος για την γενναιότητα, αλλά και την σκληρότητά του. Αιμοβόρος και σαδιστής, διεκπεραίωνε τη ‘‘βρώμικη δουλειά'' του κομμουνιστικού αγώνα. Είχε δολοφονήσει πολλούς συμπατριώτες του. Αντιπροσώπευε τον βασικά τουρκικό τύπο του τραμπούκου στην ελληνική του εκδοχή».

Ο Νεοζηλανδός λοχαγός Ουίλιαμ Τζόρνταν αποκαλεί το Βελουχιώτη στο βιβλίο του «Η αλήθεια για την Ελλάδα» σαν τον «κόκκινο φύρερ της Ελλάδος'' και υποστηρίζει ότι «διώχτηκε νέος από το πατρικό του σπίτι, που το είχε ατιμάσει με τις αποτρόπαιες και αναίσχυντες εκδηλώσεις της σεξουαλικής του διαστροφής». Γράφει, επίσης, ότι ο Άρης «έφτασε στην ομοφυλοφιλία και ήταν εκ γενετής διεστραμμένος και σαδιστής, προ παντός όμως εγκληματίας. Ένας από τους απαισιότερους εγκληματίες που γέννησε ποτέ, σε ώρα συμφοράς για τους ανθρώπους, η φύση. Ήτανε κάτι χειρότερο από εγκληματίας. Ήτανε κακούργος σαδιστής. Και πρέπει να ομολογήσουμε πως ο Αθανάσιος Κλάρας ήταν αναντίρρητα κορυφή στην επιστήμη των βασανιστηρίων. Το μαστίγωμα ήταν η αβρότερη από τις εκδηλώσεις του προς εκείνους που είχανε τη δυστυχία να τον δυσαρεστήσουν. Το αγαπημένο μαρτύριο του Άρη, η μεγαλύτερή του διασκέδαση, ήτανε να χαράζει βαθιά το κορμί των θυμάτων του και να χύνει καυτό λάδι μέσα στις πληγές. Συχνά για ποικιλία προτιμούσε να παραγεμίζει τις τομές με αλάτι. Ένα άλλο από τ' αστεία του ζωηρού αυτού παιδιού ήτανε να κόβει τους μαστούς των γυναικών ή να ξεριζώνει τ' αυτιά των δημάρχων και των προέδρων κοινοτήτων, των χωριών που δεν είχαν εκδηλώσει μεγάλο εαμικό ενθουσιασμό»

Ο Ναπολέοντας Ζέρβας επίσης στα απομνημονεύματά του γράφει ότι ο Βελουχιώτης, έσφαξε με τα χέρια του σε ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδος ένα 12χρονο κοριτσάκι, επειδή σύμφωνα με το αρρωστημένο του μυαλό ήταν πράκτορας των Γερμανών!

Ο Ουίλιαμ Μακνήλ, που διατέλεσε βοηθός του Αμερικανού Στρατιωτικού ακολούθου στην Ελληνική πρεσβεία, γράφει στο βιβλίο του «Το Ελληνικό Δίλημμα, Πόλεμος και Επακόλουθα», μεταξύ πολλών άλλων τα εξής:: «Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν κομμουνιστής και σαδιστής. Η ομάδα του απέκτησε φήμη για τη μεγάλη της απανθρωπιά και τόλμη. Συχνά υπηρέτησε σε ειδικό εκτελεστικό απόσπασμα, το οποίον βασάνισε και δολοφόνησε άνδρες καταδικασθέντες από τα «λαϊκά δικαστήρια».

Ο κομμουνιστής καθηγητής Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, που διατέλεσε και βουλευτής της ΕΔΑ, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στην ‘‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'' της 5ης Μαρτίου 1980 ότι: «άσχετα προς τα αίτια, όμως, της παθήσεως, συνάγεται πως ο ελαττωματικός ‘‘πρωτοκαπετάνιος'' θανάτωνε, για να επιδεικνύει τον ανδρισμό του ή για να εκδικείται το ελάττωμά του». «Σαν τελικό συμπέρασμα που μπορώ να πω, είναι ότι ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ ήταν μια δυνατή, αλλά διχασμένη προσωπικότητα. Υπέφερε από ψυχικά τραύματα, π.χ. από ισχυρό πλέγμα μειονεξίας, λόγω της διαγραφής του από το Κ.Κ.Ε., εξαιτίας μιας ‘‘δηλώσεως μετανοίας'' που είχε κάνει στο απώτερο παρελθόν. Υπέφερε ακόμη και από άλλα, ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα από ορισμένη λειτουργική ανεπάρκεια, που του είχε προκαλέσει ο παρατεταμένος βασανισμός του με πάγο, που τον είχαν υποβάλει, κατά την ομολογία του ίδιου. Εξάλλου, η λειτουργική ανεπάρκειά του, για την οποία μου είχε μιλήσει ο ίδιος, του προκαλούσε αντισταθμιστική ψυχική αντίδραση και τότε φαίνεται ότι γινότανε ένας επιθετικός, σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος, όπως κυκλοφορούσε η φήμη στο αντάρτικο και στον πληθυσμό»


ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΔΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

1. Η δολοφονία του 13χρονου αγοριού Γιώργου Μαραθέα για την οποία αγανάκτησε εναντίον του όλη η Ρούμελη. Αφού σκότωσε τον δηλωσία πατέρα του, πήρε αιχμάλωτο το παιδί για δύο μήνες και παρότι πήρε λύτρα για την απελευθέρωσή του, σκότωσε τελικά το παιδί με έναν τρομερά απάνθρωπο, εγκληματικό και σαδιστικό τρόπο που δεν το χωράει ανθρώπου ο νους, αποδεικνύοντας ακόμα και από αυτό και μόνο το βάναυσο και ανήθικο έγκλημά του τη νοσηρή σαδιστική ψυχοπαθολογία του. Δε θα επαναλάβω τις αποτρόπαιες λεπτομέρειες αυτής της στυγερής και βάρβαρης δολοφονίας ενός ανήλικου παιδιού. Έχει ήδη περιγραφεί σε προηγούμενες αναρτήσεις και περιλαμβάνεται επίσης στο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Καράγιωργα «Η ΟΠΛΑ χωρίς θρύλο» των εκδόσεων «Δωδώνη». Λέγετε πως όταν έμαθε ο Σιάντος τα καθέκαστα, εξοργίστηκε πάρα πολύ.

2. Ο αντισυνταγματάρχης Νικόλας Χ. Μουτούσης μιλάει στο βιβλίο του «Και Διηγώντας τα να Κλαις» (1959) για τους έξι μήνες που έμεινε αιχμάλωτος στα χέρια του Άρη και τις «θηριωδίες των σύγχρονων ιεροεξεταστών». Αναφέρει επίσης τα λόγια του Άρη στη διάρκεια των βασανιστηρίων που υπέστη στα χέρια του: «Ζω τη δικτατορία του προλεταριάτου και θα την επιβάλω. Δεν κάνω απελευθερωτικό αγώνα, χωνέψτε το. Ή θα μου παραδώσετε την Ελλάδα, ή θα τη σπείρω αλάτι και θα την αφανίσω». Στο ίδιο βιβλίο περιγράφεται πως ο Βελουχιώτης έσκισε με μαχαίρι το μηρό της κρατούμενής του Ζωής Κουμανιώτου, για να την αναγκάσει να μιλήσει, ενώ της έλεγε: «Μου αρέσει η φωνή σου σοπράνα, γι’ αυτό θα σε κεντάω κάθε μέρα για να σ’ ακούω» …

3. Ο εθνικόφρονας αντάρτης Γιάννης Άγουρίδης, από το χωρίο Δύο Βουνά, έλαβε οικειοθελώς μέρος στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ο Άρης συνέλαβε με δόλο 14 αντάρτες της ομάδας Τζιβάρα – Αγουρίδη, τους βασάνισε και τους εκτέλεσε στο χωριό Μαυρολιθάρι. Ο λόγος ήταν ότι δε θέλησαν να υπαχθούν υπό της διαταγές του. Ουσιαστικά τους κάλεσε στο Μαυρο¬λιθάρι για δήθεν συνεργασία και συνεννόηση και τη νύκτα τους έβαλε σε διάφορα σπίτια για διανυκτέρευση. Τα μεσάνυχτα διέταξε τη σύλληψή τους και τον αφοπλισμό τους. Το επόμενο πρωί τους υποχρέωσε, παρουσία των κατοίκων του χωριού, να σκάψουν πρώτα τους τάφους τους στο νεκροταφείο του χωριού και στη συνέχεια οι αντάρτες του τους έδειραν μέχρι αίματος με συρμάτινα μαστίγια και τους διαπόμπευσαν στα μάτια των κατοίκων, κατηγορώντας τους σαν προδότες και όργανα των Ιταλών.

Τέλος έσπασαν με μαχαίρια τα οστά των βραχιόνων τους και έκοψαν με θηριώδη τρόπο τα άκρα των περισσοτέρων, μέχρις ότου τα θύματα υποκύψουν στα φρικτά αυτά βασανιστήρια. Παρά τις γοερές κραυγές αυτών των ανδρών, κανένας από τους υποχρεωτικά παριστάμενους χωρικούς δεν τόλμησε να επέμβει ή να διαμαρτυρηθεί. Όλα αυτά εκτελέσθηκαν σύμφωνα με τις διαταγές του Βελουχιώτη, ο οποίος πρωτοστάτησε μάλιστα στο απάνθρωπο και κτηνώδες αυτό έγκλημα. Τη γυναίκα του Τζιβάρα τη βασάνισε κι εκτέλεσε με μαχαίρι ο ίδιος ο Άρης. Τα πτώματα των θυμάτων τάφηκαν στο νεκροταφείο του χωριού, μέσα στους φρεσκοσκαμμένους από τους ίδιους προηγουμένως τάφους τους!

4. Στις 9 Αυγούστου 1942 ο Βελουχιώτης συνέλαβε και εκτέλεσε στο Δερελή της Φθιώτιδας ένα πλανόδιο μουσικό με το όνομα Θωμά σαν ύποπτο πληροφοριοδότη των Ιταλών.

5. Στις 14 Αυγούστου 1942 συνέλαβε στην περιοχή Πολύδροσο τον εθνικόφρονα φαρμακοποιό Παν. Δρίβα και τον εκτέλεσε σα συνεργάτη δήθεν των Ιταλών.

6. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 1942 εκτελέστηκαν με εντολή του Άρη οι δυο κόρες (12 και 13 ετών) του Ι. Κόρδα από τους Κοχλιούς Ευρυτανίας, επειδή αυτός εγκατέλειψε τον ΕΛΑΣ, στον οποίο είχε καταταγεί για λίγες μέρες. Τα δυο κορίτσια σφαγιάσθηκαν με μαχαίρι από δυο άντρες του ΕΛΑΣ, στους οποίους δεν είχε εμπιστοσύνη ό Άρης και τους οποίους ήθελε να αναμίξει στο έγκλημα. Οι δυο αυτοί αντάρτες έγιναν εκτελεστές, παρά τη θέλησή τους κάτω από την απειλή της σφαγής τους από δυο καπεταναίους τους Άρη (ή θα τα σφάξετε η θα σφάξουμε εμείς εσάς).

7. Κατά τα τέλη Οκτωβρίου 1942 ο Άρης συνέλαβε τον πρώην αντάρτη του ΕΛΑΣ Πρόβια στο χωριό Τσούκα της Φθιώτιδας. Με εντολή του τον έδεσαν σε ένα κορμό δέντρου και τον εκτέλεσαν με μεσαιωνικά βασανιστήρια (μαχαιριές, λάδι βραστό στις πληγές, κ.λ.π.), επειδή εγκατέλειψε τον ΕΛΑΣ.

8. Στις 20 Νοεμβρίου 1942 και ενώ γίνονταν προετοιμασίες για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, ο Άρης συνέλαβε στην περιοχή Μαυρολιθαρίου την Ιωάννα Γκόγγου από την Στρώμη της Παρνασσίδας, διότι δήθεν κατέδωσε τους Άγγλους της Γκιώνας στους Ιταλούς. Την σκότωσε με μαχαίρι μετά από εντολή του ένας αντάρτης του ΕΛΑΣ, επειδή θεωρήθηκε ύποπτος φυγής από τον Άρη.

9. Στις 23η Νοεμβρίου 1942 ο Άρης εκτέλεσε με τα χέρια του στην πλατεία του χωριού Καστριώτισσα Παρνασσίδας τον κτηνοτρόφο Νικ. Μασσαβέττα, απόγονο του Αθανασίου Διάκου, από τη Μουσουνίτση, σαν ζωοκλέπτη και αφαίρεσε από την οικογένειά του όλα της τα πρόβατα.

10. Η μπαμπέσικη δολοφονία του συνταγματάρχη Ψαρρού είναι σε όλους γνωστή.

11. Οι αποτρόπαιες σφαγές των δοσίλογων στο Μελιγαλά που επίσης είναι σε όλους γνωστές.

Να μη συνεχίσουμε με άλλα εγκλήματα και κουράσουμε το πανελλήνιο με τα έργα του αποτρόπαιου αυτού φονιά, του αναβαπτισμένου σήμερα σαν ήρωα του αιματοβαμμένου με το αίμα Ελλήνων ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μεγάλος λογοτέχνης μας Στρατής Μυριβήλης έγραψε για τον Άρη Βελουχιώτη ότι ήταν ένα «κτήνος διεστραμμένο ερωτικά και διψασμένο από τη σαδιστική λαγνεία του αίματος»... Το σταλινικό ΚΚΕ τιμά και δοξάζει όμως το αποτρόπαια αυτό κτήνος, αποσιωπώντας τα μεγάλα του εγκλήματα, με τον ίδιο τρόπο που οι Χριστιανοί εξαγίασαν το μεγάλο εγκληματία Κωνσταντίνο! Είναι γεγονός ότι το ΚΚΕ απέκτησε πολλούς ένθερμους αφελείς νεαρούς οπαδούς που θαύμασαν τον «ηρωικό καπετάνιο» σαν τον «Έλληνα Τσε»… Σύμφωνα με τον Άρη, όπως αναφέρει ο Μυριβήλης, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος σε μια συζήτηση, «Εφτάμιση εκατομμύρια Έλληνες είναι. Απ’ αυτούς, θα μείνουν τρία εκατομμύρια, και πολύ τους»…..Με άλλα λόγια ο αρχιδολοφόνος του ΚΚΕ σκόπευε να ξεπαστρέψει τεσσεράμιση εκατομμύρια Έλληνες!

Όσο για τις ανθελληνικές προθέσεις του Άρη και του κόμματός του, ας μην ξεχάσουμε την ομιλία του στη Δεσφίνα τον Σεπτέμβριο του 1943: «Σας φέρνω παράδειγμα πως μας επιβάλλανε στο 1912 και στο ‘17 και μετά στα ‘20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους, ΕΝΩ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ…
Το κίνημα του Ζέρβα είναι κίνημα πουλημένο στους Εγγλέζους και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντά τους. Είναι τελείως ξένο με τον Ελληνικό λαό, αλλά έχουμε και μ’ αυτόν λογαριασμούς που πολύ γρήγορα θα τους ξεκαθαρίσουμε για να φύγει κάθε εμπόδιο από το δρόμο μας… ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΥΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ».

Αυτό ακριβώς έκαναν το Δεκέμβρη του 1944…

Τελειώνουμε με τη γνώμη του λαογράφου Ηλία Πετρόπουλου (παλιού ΕΠΟΝίτη, που απολύθηκε το 1949 από το Δήμο Θεσσαλονίκης ως κομμουνιστής με αντεθνική δράση, και φυλακίστηκε το 1965 για τα βιβλία του «Ρεμπέτικα Τραγούδια» και «Καλιαρντά») για τον Άρη στο βιβλίο του με τον δεικτικό τίτλο «ο κουραδοκόφτης» πως «η ιστοριογραφία για τον Άρη Βελουχιώτη, εκφυλίστηκε σε μια νεφελώδη μυθολογία» (σελ. 124) και «η βιβλιογραφική καθώς και η προφορική μυθολογία περί Βελουχιώτη, αφήνει εκκρεμή σοβαρότατα προβλήματα. Η εθελοτυφλία των ιστοριογράφων, ισούται με την ανοησία του Λαού. Στήσαμε τον ανδριάντα του Άρη στη Λαμία και πάψαμε να σκεφτόμαστε... Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα των σφαγών; Και ποιος διέταξε να γίνουν αυτές οι σφαγές; Τώρα, πια, νομίζω ότι, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την μακάβρια ιστορία των σφαγών είναι ο Άρης Βελουχιώτης (σελ. 127).

Λίγο παρακάτω, στην ίδια σελίδα, διαβάζουμε τα εξής «Ο Βελουχιώτης ήτανε φονιάς. Η μπαμπέσικη δολοφονία του Ψαρρού δεν είναι το μοναδικό του έγκλημα. Καθήκον των ιστορικών παραμένει η εξιχνίαση και απαρίθμηση όλων των σφαγών του Άρη». Και παρακάτω μας λέει ότι «ο Ζαχαριάδης τον έβλεπε σαν κατσαπλιά που χαντάκωνε τον ΕΛΑΣ, σαν τύπο που μεθούσε κι έκανε όργια… Ο Χαριτόπουλος έγραψε πως, στην Αθήνα έκανε ό,τι δουλειά τύχει, μη θέλοντας να πει ότι ήτανε ρεμάλι» (σελ. 128). Α, όλα κι όλα, αυτά στην Ελλάδα τιμώνται!»

Ναι στην Ελλάδα αν είσαι πορτοφολάς, κατσαπλιάς, τραμπούκος, παιδεραστής, μέθυσος και ένα θηριώδες αποτρόπαιο και απάνθρωπο σαδιστικό κτήνος τιμάσαι σαν ήρωας και φέρνεις μάλιστα και πολλούς οπαδούς στο κόμμα, όταν καταφέρεις να κρύψεις πολύ καλά τις πραγματική και ουσιαστική φύση του βρομερού και υπάνθρωπου ήρωά σου.

Ένας τιμημένος ακόμα εγκληματίας από το τιμημένο κόμμα των εγκληματιών και δολοφόνων αυτής της χώρας που συνωμοτούν όπως συνηθίζουν για ένα νέο επόμενο αιματοκύλισμα της χώρας που θα τους βοηθήσει να εγκαθιδρύουν της αισχρή σταλινική δικτατορία που ονειρεύονται τόσα χρόνια. Τι και αν σκοτωθούν σε ένα εμφύλιο πόλεμο εκατομμύρια Έλληνες. Αρκεί να μείνουν μόνοι σε αυτό τον τόπο οι Έλληνες σταλινικοί κομμουνιστές και όλοι οι άλλοι να σκάψουν οι ίδιοι τον τάφο τους και να τους χώσει το ΚΚΕ μέσα. Αυτό είναι το «Κόμμα του Λαού» ο τιμημένος με το κατακόκκινο αίμα των Ελλήνων Σταλινισμός και αυτοί οι υπάνθρωποι δολοφόνοι ήρωές του! 

Άρης Βελουχιώτης: ο πρωταγωνιστής της σφαγής του Μελιγαλά – Βίος και πολιτεία...


  Κατά τον Συμμοριτοπόλεμο, οι Κομμουνιστές προχώρησαν σε απίστευτης αγριότητας εγκλήματα, με διώξεις, φρικτά βασανιστήρια, δολοφονίες, εκτελέσεις, ανδρών, γυναικών, εγκύων, παιδιών, ηλικιωμένων... Εγκλήματα όπως αυτό στο Μελιγαλά, που αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα και που όμοιά τους ελάχιστα έχει δεί ο Κόσμος... Τί να πρωτο-αναφέρει κανείς γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα; Ότι σφαγιάσθηκαν τραυματίες και ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο; Ότι κατακρεουργήθηκαν γέροι, γυναίκες, παιδιά, ξεκοιλιάστηκαν έγκυες, βιάστηκαν κοπέλες;... Ότι όσοι επέζησαν φυλακίστηκαν (ακόμη και γυναικόπαιδα) σε υπόγεια χωρίς τροφή ή νερό; Ότι έγκριτοι Καλαματιανοί κατακρεουργήθηκαν και κρεμάστηκαν στα πολύφωτα της πλατείας της πόλης; Ότι όταν τελικά μετά από κουραστική (αφού όλοι ήταν γυμνοί, ταλαιπωρημένοι, βασανισμένοι, εξαντλημένοι) πορεία τούς έσφαζαν στο χείλος της Πηγάδας του Μελιγαλά και τούς έριχναν μέσα μπροστά στα μάτια των δικών τους; Ότι πολλούς πρώτα τούς έκοβαν με τσεκούρια και κλαδευτήρια άκρα, αυτιά, μύτες κι έπειτα τούς πέταγαν μέσα; Ότι πετούσαν μέσα και ζωντανούς, που έκαναν μέρες να ξεψυχήσουν μέσα στο φρικτό, αποκρουστικό, θανατερό περιβάλλον της Πηγάδας; Ότι όλο αυτό το αποτρόπαιο μαρτύριο συνεχιζόταν επί τρείς ολόκληρες ημέρες χωρίς διακόπη, μέχρι να αφανιστούν όλοι;...



  Μερικά από τα φρικτά εγκλήματα των συμμοριτών:

Η σφαγή του Μελιγαλά

Η φρικτή δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη
με περισσότερες λεπτομέρειες Εδώ

Το μαρτύριο του Ιερέα Γεωργίου Σκρέκα το 1947

Η δολοφονία των γονέων της Ζωής Λάσκαρη

Ο φρικτός θάνατος του πατέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη


































  Διαβάζουμε σε μία μικρή σύνοψη των φρικτών εγκλημάτων του Κ.Κ.Ε.:

"
ΤΟΠΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ:

ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ

Στη φοβερή άβυσσο της Τατάρνας Ευρυτανίας, ρίχτηκαν ζωντανοί πάνω από 3.000 άνθρωποι από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Συγκεντρώνονταν στο χωριό Χαλκιόπουλο και μετά από εξαντλητική και βασανιστική πορεία στα βουνά, έφταναν στο βάραθρο. Εκεί, σπρώχνονταν στο χάος δεμένοι ανά δύο από τους καρπούς, κάτω από τους καγχασμούς, τις βρισιές και τα χτυπήματα των αιμοδιψών Ελασιτών. Τα σώματα τους βρίσκονται ακόμη στα έγκατα της γης λόγω του αχανούς βάθους αλλά και της ρίψης μεγάλης ποσότητας οικοδομικών υλικών.Υπολείμματα των νεκρών εμφανίζονται σποραδικά στη λίμνη των Κρεμαστών μέσω των υπόγειων υδάτων.
Το βάραθρο ήταν υπό την εποπτεία του αρχιεγκληματία κομμουνιστή Θανάση Κλάρα (Άρη Βελουχιωτη).

ΦΕΝΕΟΣ


Στον Φενεό Κορινθίας δολοφονήθηκαν μαρτυρικά περίπου 4.000 άνθρωποι από όλη την Βόρεια Πελοπόννησο. Μετά από κράτηση τους στη Μονή Αγ.Γεωργίου όπου βίωναν κάθε είδους εξευτελισμούς και μαρτύρια, σφάζονταν στις πέριξ της Μονής πλαγιές. Αργότερα, στο κοντινό Κακοβούνι ανακαλύφθηκε ένα πολύ βαθύ βάραθρο. Από τότε, κάθε βράδυ δεκάδες κρατούμενοι έπαιρναν το δρόμο για τον φρικτό θάνατο. Με τα χέρια δεμένα πισώπλατα, δεχόταν τις μαχαιριές και τα χτυπήματα των αριστερών φονιάδων όπως οι Πισογιαννάκης, Πρόβας, Σερμπέτης κ.α. και πετάγονταν, συχνά ημιθανείς, στο τρομερό βάραθρο. Όταν ανασύρθηκε μεγάλος αριθμός πτωμάτων, τα περισσότερα θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους γύρω από το βάραθρο. Πολλά ακόμη θύματα σε άλλες τοποθεσίες, κατασπαράχθηκαν από άγρια ζώα.
Τα Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως της Κορινθίας και Αργολίδας τελούσαν υπό την εποπτεία του μπολσεβίκου κακούργου, Θεόδωρου Ζέγκου.

ΣΦΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΟΥ

Στην προσπάθεια του το ΚΚΕ να εξοντώσει κάθε ένοπλη αντιστασιακή ομάδα εκτός του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, δολοφόνησε τον ήρωα βενιζελικό συνταγματάρχη Δημήτρη Ψαρρό και τριακόσιους από τους άντρες του, του 5-42 Συντάγματος Ευζώνων. Οι άντρες του Ψαρρού βασανίστηκαν άγρια πριν σφαγιαστούν. Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα κυρίως στο Κλήμα Δωρίδας, αλλά και στο Δρακοκάρκαρο Παρνασσού.

ΑΓΙΟΝΟΡΙ


Το καλοκαίρι του 1944 οι σφαγές εντάθηκαν στην περιοχή της Αργολιδοκορινθίας. Ιθύνων νους των εγκλημάτων ο κομισσάριος του ΚΚΕ Δημήτρης Ανδρεαδάκης. Γιά τη διάπραξη των σφαγών επιστρατεύτηκαν επαγγελματίες χασάπηδες-εκδοροσφαγείς, οι Δημήτρης Κούρος και Κώστας Χαύτας. Με τη συνέργεια μελών της ΟΠΛΑ Αργολίδας και Ελασιτών του καπετάν Γραβιά, οι προαναφερόμενοι κάνοντας χρήση των χασαπομάχαιρων τους, κατέσφαξαν οικογένειες, παιδάκια ακόμη και τρίχρονα νήπια όπως ο Δημητράκης Ράπτης από τη Μιδεα.

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ


Μετά τα φονικά γεγονότα της Καλαμάτας, μεγάλο πλήθος κόσμου μαζί με άνδρες των Τ.Α. κατέφυγε στην κωμόπολη του Μελιγαλά γιά να προστατευτεί από τις εκκαθαρίσεις των κομμουνιστών.
Μετά από σκληρή μάχη στην οποία οι Ελασίτες υπερτερούσαν συντριπτικά σε αριθμό και οπλισμό, επακολούθησε σφαγή 2.000 αιχμαλώτων η οποία κράτησε γιά μέρες. Το μακελειό δεν περιορίστηκε στο Μελιγαλά, αλλά επεκτάθηκε σε όλη την γύρω περιοχή. Οι μελλοθάνατοι, άυπνοι διψασμένοι και πεινασμένοι, υποχρεώνονταν δεμένοι με συρματόπλεγμα ανά τρείς, να βαδίσουν χιλιόμετρα ξυπόλυτοι φορώντας μόνο τα εσώρουχα τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας προς τον Γολγοθά, δεχόταν ταπεινώσεις, τρομοκρατία και βιαιοπραγίες από τους αιμοδιψείς κομμουνιστοσυμμορίτες. Πολλοί σφάζονταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όσοι κατάφερναν να φτάσουν στο τέρμα, ένα μεγάλο ξεροπήγαδο, περίμεναν τη σειρά τους παρακολουθώντας τους άλλους αιχμάλωτους να κατακρεουργούνται. Φοβερές κραυγές πόνου αναμειγνύονταν με σπαραχτικούς θρήνους των κατοίκων, τους οποίους οι κατσαπλιάδες είχαν υποχρεώσει να παρακολουθούν τη θανάτωση των δικών τους ανθρώπων. Μπροστά στην πηγάδα είχαν σχηματιστεί λίμνες αίματος, ενώ ανθρώπινα μέλη βρίσκονταν διάσπαρτα παντού. Όταν έφτανε η σειρά τους, οι μελλοθάνατοι οδηγούνταν στο στόμιο του ξεροπήγαδου. Εκεί με τσεκούρια, κλαδευτήρια και πριόνια, σφάζονταν κατά τον αγριότερο και σαδιστικότερο τρόπο και πετάγονταν ημιθανείς, μέσα.
Κύριοι υπεύθυνοι της φοβερότερης σφαγής της Ελληνικής Ιστορίας, οι Θανάσης Κλάρας-Βελουχιώτης, Τάσος Κουλαμπάς και Νίκος Μπελογιάννης.
Μετά τις φρικαλεότητες του Μελιγαλά, επακολούθησε μάχη και σφαγή περίπου 600 πατριωτών στους Γαργαλιάνους.

ΚΙΛΚΙΣ

Η κρυφή σφαγή της Μακεδονίας. Στο Κιλκίς κατέφυγαν κυνηγημένοι από τον ΕΛΑΣ και τον Βουλγαρικό στρατό, άνδρες της ΠΑΟ, του ΕΔΕΣ Μακεδονίας, ένοπλα αντικομμουνιστικά τμήματα και οικογένειες αντιφρονούντων. Μετά από μάχη κατά τη διάρκεια της οποίας συντρίφτηκαν οι θέσεις των αμυνόμενων από τα πυροβόλα του Βουλγαρικού στρατού, άνδρες του ΕΛΑΣ εισήλθαν στην πόλη. Επακολούθησε σφαγή των αιχμαλώτων σε όλη την πεδιάδα του Κιλκίς, ενώ ταυτόχρονα ξέσπασε ενδοποντιακός εμφύλιος στον οποίο αριστεροί Καυκασοπόντιοι δολοφόνησαν δημοκρατικούς Πόντιους των παράλιων.
Οι νεκροί υπολογίζονται μεταξύ 5 - 7 χιλιάδων.


ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ Π.Α.Ο.

Στο σχέδιο της εξουδετέρωσης κάθε αντιστασιακής οργάνωσης εκτός του ΕΛΑΣ, ώστε το ΚΚΕ να καταλάβει ενόπλως την εξουσία μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων κατοχής, βαρύτατο τίμημα πλήρωσε η μεγάλη αντιστασιακή ομάδα της Μακεδονίας, η Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση (ΠΑΟ). Με συνδιασμένες επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ και του Βουλγαρικού Στρατού, αιχμαλωτίστηκαν και σφαγιάστηκαν από τους εαμοκομμουνιστές πάνω από 1.200 αντάρτες της ΠΑΟ στις Σέρρες, Τραπέζια Νικόκλειας, Βισαλτία, Προμαχώνα, Αρναία και Κιλκίς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετοί αντάρτες της ΠΑΟ υπέστησαν εξόρυξη οφθαλμών και αφέθηκαν να πεθάνουν αβοήθητοι στις δασικές περιοχές των Τραπεζιών και της Βισαλτίας.

ΑΘΗΝΑ


Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 1944, ορδές αλητών, περιθωριακών και εγκληματιών του ΚΚΕ ξεχύθηκαν σε όλη την πρωτεύουσα ληστεύοντας, βιάζοντας και δολοφονώντας όποιον ήθελαν. Είναι οι εφιαλτικές μέρες των σφαγών με τα κονσερβοκούτια, οι κολασμένες ημέρες των μανιακών δολοφόνων όπως οι Μονέδας, Κουκούτσης, Μπουρδής, Τζογανάκης, Μακαρώνας. Στο Περιστέρι, Τουρκοβούνια, Υμηττό, Διυλιστήρια Ούλεν, Λατομεία Κοπανά, Καισαριανή, Πειραιά κ.α. διαπράχθηκαν φρικτά βασανιστήρια και ομαδικές σφαγές. Επακολούθησε ομηρία χιλιάδων ανθρώπων, από τους οποίους πέθαναν εκατοντάδες. Οι φονευθέντες υπερέβησαν τους 25.000.

ΝΤΑΛΑΜΑΝΙ
Κατά την υποχώρηση των ανταρτών του Ναπολέοντα Ζέρβα στη Κέρκυρα, οι Ελασίτες με επικεφαλής τον αιμοσταγή καπετάν Τζουμερκιώτη, Γεράσιμο Μαλτεζόρη, αιχμαλώτισαν συγγενείς των μαχητών του ΕΔΕΣ καθώς και αντιφρονούντες της περιοχής Λάκκας Σουλίου. Μετά από φοβερά βασανιστήρια, τους σφάγιασαν στην περιοχή Νταλαμάνι.

"


Και πόσες ακόμη φωτογραφίες και στοιχεία υπάρχουν...




  Οι Κομμουνιστές μάλιστα το 1943-44 είχαν επιβάλλει και χαράτσι, τη λεγόμενη "εθνική εισφορά". Διαβάζουμε:


«

  Τον Απρίλη του 1944, η ΠΕΕΑ, με την πράξη 22, επιβάλλει βαριά φορολογία, τη λεγόμενη «εθνική εισφορά» και παράλληλα τιμωρεί τους παραβάτες του νόμου με μεγάλα πρόστιμα και βαριές ποινές από τα στρατοδικεία. Τέτοιες ποινές για παράβαση φορολογικού νόμου, που φθάνουν και την ποινή του θανάτου, άγνωστες στα καπιταλιστικά και στα φασιστικά καθεστώτα, είναι δανεισμένες από το νομικό οπλοστάσιο του σταλινισμού και αποτελούν μιά ακόμη απόδειξη για την απόσταση που υπήρχε ανάμεσα στα έργα και τα λόγια του ΕΑΜ, για «λαϊκή κυριαρχία», «δημοκρατία», «λαϊκές ελευθερίες», «κοινωνική δικαιοσύνη», κλπ. Όποιος ενδιαφερθεί να διαβάσει την Πράξη 22, και θα τή βρεί στα «Κείμενα της Εθνικής Αντίστασης» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 1981, 2ος τόμος, σελ. 71-81), θα διαπιστώσει, εκτός από τα παραπάνω, ότι την «πολιτική επιστράτευση» και την «αρχή της συλλογικής ευθύνης» δεν τίς εφάρμοζαν μόνο οι Ναζί, αλλά και το ΕΑΜ. Είχαν ενσωματωθεί κι αυτές, όπως φαίνεται, μέσα στους «λαϊκούς θεσμούς» που θα επέβαλε το ΕΑΜ, όταν θα έπαιρνε την εξουσία. Άς κοιτάξουμε πιό προσεκτικά την Πράξη 22.

  Το άρθρο 13 τιμωρεί με βαριά πρόστιμα όσους δεν δηλώσουν το πραγματικό ποσό των προϊόντων τους ή παραλείψουν να κάνουν δήλωση και ταυτόχρονα τούς παραπέμπει στο στρατοδικείο, όπου καταδικαζονται:

«με φυλάκιση ίσαμε πέντε χρόνια ειρκτή ή δεσμά, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και σε επιβαρυντικές περιπτώσεις με την ποινή του θανάτου» (στο ίδιο, σελ. 79).

  Για να επιβάλλει αυτές τις δρακόντιες ποινές το ΕΑΜ, μπορεί να φανταστεί κανείς με πόση προθυμία έδιναν οι αγρότες την εθνική και πατριωτική τους εισφορά.

  Το άρθρο 14 λέει ότι:

«κάθε φορολογικό όργανο που προσπαθεί να εφαρμόσει στις περιοχές που ισχύει η εισφορά της Πράξης αυτής για λογαριασμό της κυβέρνησης των κατακτητών ή των αποκεντρωμένων δημόσιων, δημοτικών, κλπ. υπηρεσιών της, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ Ή ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ», (στο ίδιο, σελ. 79, τα κεφαλαία δικά μας).

  Η παραμικρή διαμαρτυρία για τα φορομπηχτικά μέτρα της ΠΕΕΑ σήμαινε παραπομπή στο στρατοδικείο με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» και φυσικά θάνατο. Απ’ αυτό και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει τί καθεστώς θα ήταν η «λαοκρατία» του ΕΑΜ και του ΚΚΕ.

  Σύμφωνα με το άρθρο 15, η επιτροπή βεβαίωσης της εισφοράς μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή:

«όλων των πολιτών που υποχρεούνται γρήγορα, πρόθυμα και απροφάσιστα να βοηθήσουν στο έργο της βεβαίωσης, είσπραξης, αποθήκευσης, μεταφοράς και γενικά διαχείρισης της εισφοράς. Η ΕΤΑ δικαιούται να ζητήσει τη χρησιμοποίηση σάκκων, δοχείων κάθε λογής, αποθηκών, μεταφορικών μέσων, κλπ. και οι ιδιοκτήτες τους υποχρεούνται πρόθυμα και απροφάσιστα να θέσουν στη διάθεσή της τα πιό πάνω μέσα...» (στο ίδιο, σελ. 79).

  Εδώ πρόκειται για «πολιτική επιστράτευση» των αγροτών και επίταξη της περιουσίας τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι η «πολιτική επιστράτευση» των γερμανικών αρχών κατοχής, καταγγέλθηκε από το ίδιο το ΕΑΜ σαν πράξη φασιστική. Αλλά και τα μέλη της επιτροπής βεβαίωσης της εισφοράς και οι πολιτικώς επιστρατευμένοι:

«όταν αμελούν ή παραβαίνουν τα καθήκοντά τους από ασυνειδησία, έχθρα, φιλία, συγγένεια, συμφέρον, ή άλλη αιτία έχουν εκτός από την αστική ευθύνη και ποινική ευθύνη και δικάζονται από το στρατοδικείο... Οι ένορκοι τιμωρούνται με φυλάκιση ίσαμε 5 χρόνια ειρκτή και ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και σε επιβαρυντικές περιπτώσεις με θάνατο» (στο ίδιο, σελ. 79-80).

  Όλος ο κόσμος στην «Ελεύθερη Ελλάδα», βρισκόταν κάτω από την απειλή των στρατοδικείων: οι φορολογούμενοι, οι πολιτικώς επιστρατευμένοι, οι υπάλληλοι του κράτους.

  Τον Απρίλη του 1944, η ΠΕΕΑ με την Πράξη 27 επιβάλλει:

«εθνική εισφορά και στα προϊόντα που μεταφέρονται από την Ελεύθερη Ελλάδα στις κατεχόμενες περιοχές».

  Σύμφωνα με το άρθρο 5 ο πωλητής και ο μεταφορέας είναι συνυπεύθυνοι, σε περίπτωση που έχει υποβληθεί ψεύτικη δήλωση ή όταν μεταφέρονται προϊόντα δίχως πληρωμή της νόμιμης εισφοράς. Η ποινή είναι η ίδια και για τους δύο: πρόστιμο και παραπομπή στο στρατοδικείο, όπου και καταδικάζονται σε:

«φυλάκιση ίσαμε 5 χρόνια, ειρκτή ή δεσμά ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και σε επιβαρυντικές περιπτώσεις με την ποινή του θανάτου» (στο ίδιο, σελ. 85).

  Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την «αρχή της συλλογικής ευθύνης».

»


   Από το βιβλίο: "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ", του Άγι Στίνα, σελ. 164-167.

  Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνουμε το επίπεδο των σταλινικών πρακτικών που είχαν επιβάλλει οι Κομμουνιστές στα βουνά όπου είχαν την κυριαρχία... Όποιος χωρικός δεν συμμορφωνόταν, χαρακτηριζόταν "προδότης" και κινδύνευε με εκτέλεση... Έτσι, "πρόθυμα" (!) έδινε αυτό που τού ζητούσαν...


  Προέβησαν ακόμη και σε μυστικές συναντήσεις με τον Χότζα και ζητούσαν την επιστράτευση των Τσάμηδων στο πλευρό τους προκειμένου να νικήσουν στον Συμμοριτοπόλεμο:

Κάνανε τέτοια πράματα οι κομμουνιστές και οι Αλβανοί;

Όταν το ΚΚΕ ήθελε να επιστρατεύσει στις γραμμές του τους Τσάμηδες ...τους σφαγεις των Ελληνων




Άς δούμε μία Κατάσταση για τις δολοφονίες και εκτελέσεις Ελλήνων από τους Κομμουνιστές στη Νιγρίτα:




  Για να δούμε κι έναν πίνακα με το κόστος του Συμμοριτοπολέμου:



ΑΠΩΛΕΙΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΑΙ
ΕΚ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Ένοπλος στάσις Δεκεμβρίου 1944 και Συμμοριτική Ανταρσία 1946-1949


Απώλειαι Αμάχου Πληθυσμού 57.383
Απώλειαι Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας 49.720
Απώλειαι Συμμοριτών 79.773
(αγνοείται ό αριθμός τών διακομισθέντων είς όμορα κράτη)
Ομαδικαί απαγωγαί υπό Συμμοριτών :
Κατά τήν Δεκεμβριανή επανάστασιν τού 1944 46.871
Παιδομάζωμα 28010
Παρήλικες 13698
Νέοι τής υπαίθρου στρατολογιθέντες καί ενταχθέντες βιαίως είς τάς Συμμορίας 76000 .Έκθεση τού γραφείου τού Προέδρου Τρούμαν πρός τό Κογκρέσσον.
Καταστροφαί :
Εκκλησιών 305
Διδακτηρίων 1600
Οικιών 46000
Αγροτικών εγκαταστάσεων 15139
Σιδηροδρομικών Γεφύρων 439
Σιδηροδρομικων Σηράγγων 5
Σιδηροδρομικών Σταθμών 80
Οδικών Γεφύρων 476

ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΝ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝ 3.8 ΤΡΙς ΔΡΧ
(Μέ τήν Αξία τής δρχ τήν εποχή τού 1949)


Μάλιστα, χρηματοδοτούνταν και από τους Άγγλους! (Συμμαχική ενίσχυση για να πολεμήσουν τους Γερμανούς, φυσικά... Αυτοί, βέβαια, προτίμησαν να τά χρησιμοποιήσουν για να σκοτώνουν τους Έλληνες κατά τον Συμμοριτοπόλεμο...)



  Πρός το τέλος του Συμμοριτοπολέμου, έδωσαν στο Γένος μας τη χαριστική βολή, αρπάζοντας στο παιδομάζωμα περίπου 28.000 Ελληνόπουλα, τα οποία οδήγησαν στις Κομμουνιστικές Χώρες ώστε να τούς εμποτίσουν τις Κομμουνιστικές ιδέες και να δημιουργήσουν το φανατικό Στρατό των γενίτσαρων που ήθελαν... Άλλα τά σκότωσαν όταν προσπαθούσαν να ξεφύγουν, άλλα πέθαναν στο δρόμο, όλα πάντως, χάθηκαν για πάντα από τις οικογένειές τους και την Πατρίδα τους, την Ελλάδα... Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από τη διακύρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών Γαλλίας με τίτλο: «Βοήθεια Στα Ελληνόπουλα»: «28.000 παιδιά αρπάχτηκαν από τις οικογένειες τους για να ανατραφούν στις δορυφόρες χώρες της Σοβιετικής Ενώσεως. Εκεί λαμβάνουν μίαν μόρφωσιν φανατικήν, η όποια θα τά κάνει στρατιώτες ικανούς να εγκαθιδρύσουν με την βίαν ένα ολοκληρωτικόν καθεστώς στην Ελλάδα.»

Στοιχεία για το Παιδομάζωμα


  Η αγάπη του Κ.Κ. για τον «πατερούλη» Στάλιν, αυτόν τον σφαγέα, δεν κρύβεται. «Αυγή», 06/03/1953: «Ο Στάλιν σκόρπισε τη Λευτεριά», κι επίσης: «Η ανθρωπότητα έχασε τον πρωτεργάτη της ειρήνης.»

   Για την ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών), την ηρωϊκή αυτή Αντιστασιακή Οργάνωση της Κύπρου, που έδρασε την περίοδο 1955-1959, και που πολέμησε με αυτοθυσία και γενναιότητα εναντίον του Άγγλου κατακτητή, αγωνιζόμενη για την ένωση με την Ελλάδα, διαβάζουμε στην «Αυγή» της 05/05/1955: Απόφαση του Κ.Κ.Ε.: «οι άνδρες της ΕΟΚΑ είναι νταήδες με τυχοδιωκτικές ενέργειες και αεροβομβιστές.»
  Το Κ.Κ.Ε. κατέδωσε τον Γεώργιο Γρίβα-"Διγενή" (αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α.) στους Άγγλους αποικιοκράτες, το 1955, διά στόματος του Γ.Γ. του, Νίκου Ζαχαριάδη, από τη "Φωνή της Αλήθειας". Οι Κομμουνιστές κατέδιδαν κατά συρροή τους ηρωϊκούς Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α.




Σήμερα:


  Πιστό στην προδοτική του φυσιογνωμία, εξακολουθεί να πληγώνει την Ελλάδα. Τα ψηφίσματά του στην Ελληνική Βουλή (ή, καλύτερα, η παντελής απουσία ουσιαστικής αντιπολιτευτικής δράσης, αφού ποτέ δεν έχει κάτι να προτείνει και απλά ρητορεύει δημαγωγικά, λαϊκιστικά, σε μιά στείρα αντίρρηση σε όλα) αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (π.χ. το 2007 με την Έκθεση «Μέγιερ» που περιείχε Τροπολογίες που αφορούσαν το Σκοπιανό) δείχνουν το πρόσωπό του.

  Περισσότερα στο: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Έκθεση Μέγιερ

  Ακόμη και το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας", την αυθόρμητη αυτο-οργάνωση το Λαού για να ταϊστούν οικογένειες χωρίς τους μεσάζοντες και την αισχροκέρδειά τους καταδίκασαν...



Το έν λόγω φύλλο του "Ριζοσπάστη" είναι εδώ:
Ριζοσπάστης- Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού με το «κίνημα της πατάτας»



Το έν λόγω φύλλο του "Ριζοσπάστη" είναι εδώ:
Ριζοσπάστης- «ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ» Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

  Παρά τις τάχα "λαϊκές" θέσεις του, το Κ.Κ. δεν απέφυγε να απολύσει τους εργαζομένους του στον 902...




  Στη συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη στο protagon.gr στο YouTube η Γ.Γ. του Κόμματος δήλωσε σε σχέση με τη διακυβέρνηση της Χώρας όταν έλθει στην εξουσία: «Η Βουλή, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει».

  Η Αλέκα Παπαρήγα σε διαδικτυακή της συνέντευξη χαρακτήρισε «Κομμουνιστές» και όχι «δικτάτορες» τους ηγέτες του καθεστώτος της Βορείου Κορέας. 

  Με το εγκληματικό καθεστώς της Βορείου Κορέας έχει φυσικά αδελφική σχέση, όπως όλα τα Κ.Κ. μεταξύ τους (πιστά στα κελεύσματα της Γ' Διεθνούς), κάτι που αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από το συλλυπητήριο του Κ.Κ.Ε. για το θάνατο του Κιμ Γιονκ Ιλ:



 Το έν λόγω φύλλο του "Ριζοσπάστη" είναι εδώ:
 Ριζοσπάστης- Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ

  Αποδεικνύοντας το πόσο συστημικό Κόμμα είναι, προστατεύει (σαν φρουρός της) τη Βουλή από τους διαδηλωτές, απλούς, ακομμάτιστους ακόμη, διαμαρτυρόμενους Έλληνες Πολίτες:








  Η ανήκουστη επιμονή του να αρνείται να δεχτεί το Σύνταγμα είναι τουλάχιστον αστεία. Αλλά και προδοτική και παράδοξη. Είναι γνωστό ότι το Κ.Κ. μετέχει στην Ελληνική Βουλή χωρίς να δέχεται το Ελληνικό Σύνταγμα, ενώ είναι υποχρεωμένο. Φυσικά, αφού δεν πιστεύει στη Δημοκρατία. Παράλογα, όμως αφού τή χρησιμοποιεί για να έχει βήμα στη Βουλή...




  Οι ύποπτες οικονομικές συναλλαγές του και η παραδοσιακή στάση του να αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του επιβεβαιώνουν τις σκοτεινές οικονομικές του κινήσεις.





  Τα ψέμματα που συντηρούν το προδοτικό αυτό Κόμμα (εκτός από τους μύθους της Εθνικής "Αντίστασης") δεν έχουν τέλος. Μετά τη Χούντα, το τέλος της οποίας ουσιαστικά τούς έκανε ήρωες, οι Κομμουνιστές συντηρούνται με ψεύδη, όπως ο μύθος του Πολυτεχνείου και των υποτιθέμενων νεκρών του (οι οποίοι αποδείχτηκαν ανύπαρκτοι).

Ο μύθος του Πολυτεχνείου...

Κατεβάστε ~ Ιδού οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Σπ. Μαρκεζίνης Αναμνήσεις 1972-1974

Η πύλη στο Πολυτεχνείο έπεσε σε συμφωνία με τους φοιτητές

  Ενδεικτικός της παρανοϊκής μυθομανίας των Κομμουνιστών είναι ένας από τους πιό γνωστούς μύθους των "νεκρών" του Πολυτεχνείου, η ιστορία της "Ηλένιας". Διαβάστε περισσότερα εδώ.





  Όπως επίσης μύθος είναι και η "υποστολή" της Γερμανικής Σημαίας από το Βράχο της Ακροπόλεως από τον Μανώλη Γλέζο:

Η μυθοπλασία του ΚΚΕ για την ηρωοποίηση του Γλέζου...

Ο Γλέζος και το κατέβασμα της σημαίας των γερμανών... Αρκετά πια με αυτόν τον μύθο...


  Η στάση του Κόμματος για τους λαθρομετανάστες και το πόσο εύκολα θέλει να τούς νομιμοποιεί κι Ελληνοποιεί, όπως δηλώνει η γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα σε συγκεντρώσεις αλλά και στη Βουλή, είναι επίσης προδοτική. Με μέτρα όπως αυτά και προδοτικές πολιτικές, όλα τα Έθνη, σε όλο τον Κόσμο οδηγούνται στον αφανισμό και την Παγκοσμιοποίηση που αναφέραμε παραπάνω... Αυτές δεν είναι άλλωστε και οι επιδιώξεις της Γ’ Διεθνούς, από την οποία γεννήθηκαν όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα παγκοσμίως;




  Μήν απορεί κανείς, εάν είχε επικρατήσει ο Κομμουνισμός στην Ελλάδα, εάν χάναμε στον Συμμοριτοπόλεμο, θα είμασταν ένα Σοβιετικό κράτος, το βιοτικό επίπεδο θα ήταν στο μηδέν, θα δουλεύαμε σαν σκλάβοι για ένα κουπόνι εργατο-ώρας, θα παρακολουθούμασταν από τη μυστική αστυνομία, θα εκτελούμασταν σε πηγάδες, θα σαπίζαμε σε φυλακές και οι μητέρες, οι αδελφές, οι γυναίκες μας θα ήταν οι πόρνες και οι παραδουλεύτρες του δυτικού κόσμου...

  Επίσης, η Μακεδονία θα ήταν «δωράκι» στον Τίτο, η Ήπειρος Αλβανική και το Αιγαίο με τη Θράκη Τουρκικά. Χάριν της «αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού» η Κρήτη θα ήταν αυτόνομη και ανεξάρτητη.

  Η Ελλάδα θα ήταν «πίτα» στους λαθρομετανάστες, το μεροκάματο θα είχε πάει στο πάτο (αφού οι λαθρομετανάστες «κατεβάζουν το μισθό του ντόπιου εργάτη και δημιουργούνται έτσι μέσω της λαθρομετανάστευσης περισσότεροι δούλοι του Κεφαλαίου» όπως είπαν ακόμη και οι Ένγκελς, Μαρξ, Λένιν -περισσότερα εδώ: Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν κατά της μετανάστευσης-), ο Εθνικός και κοινωνικός ιστός της Πατρίδος μας θα είχε αλλοιωθεί επικίνδυνα κι εγκληματικά… 



Παγκοσμίως:


  Η «Στάζι», το «Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας» της Ανατολικής Γερμανίας δηλαδή, είχε καταγεγραμμένους σχεδόν 91.000 επίσημους υπαλλήλους, πάνω από 300.000 ανεπίσημους πληροφοριοδότες και είχε συγκεντρώσει 10.000.000 φακέλους. Προφανώς, αυτό για τον άτυχο Γερμανό σήμαινε ένας καταδότης σε κάθε σπίτι...

  Δεν είναι μυστικό τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα στη Σοβιετική Ένωση (αλλά και αλλού, όπου υπήρξε Κομμουνισμός). Φυλακίσεις και φρικτά βασανιστήρια, όπως στο Γκούλαγκ, θα μείνουν αξέχαστα...

  Για να μήν αναφέρουμε, εκτός της Σοβιετικής Ενώσεως του Στάλιν, τη Βόρειο Κορέα των Κιμ Ιλ Σουνγκ - Κιμ Γιονγκ Ιλ - Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά κι ένα σωρό άλλα παραδείγματα, όπως των Τσαουσέσκου (Ρουμανία), Χο Τσι Μινχ (Βόρειο Βιετνάμ), Πολ Ποτ (Καμπότζη), Μάο Τσε Τούνγκ (Κίνα), κλπ.... Άς μήν επεκταθούμε κι εκεί, όμως, ο Κομμουνισμός είναι ήδη τεράστιο κεφάλαιο στη Πατρίδα μας, πού να βρεθεί χώρος σε ένα άρθρο για το Κομμουνισμό παγκοσμίως;...!



  Αυτές είναι οι σκέψεις, οι αποδείξεις και τα αδιάσειστα ντοκουμέντα που αναγκαστικά καθιστούν κάποιον εχθρό του Κομμουνισμού. Πόσα στοιχεία μάς στερεί ο χώρος να παραθέσουμε, και πόσα ακόμη θέματα να θίξουμε για το συνεπές στη συνέχεια και διαχρονικότητα της προδοσίας του αυτό Κόμμα... Φαντάζομαι πάντως, πως ο αναγνώστης έβγαλε κάποια συμπεράσματα...